Najväčší festival elektronickej hudby v našom okolí, rakúsky Urban Art Forms, už počas budúceho víkendu otvorí svoje brány všetkým fanúšikom tanečnej zábavy a súčasnej tvorby. Návštevníci sa môžu tešiť na mená ako Skrillex, Justice, Paul Kalkbrenner, Pendulum DJ set, Chase & Status a mnoho ďalších.

Urban Art Forms bude prebiehať počas víkendu 5. - 7. júla 2012 v areáli Schwarzlsee Unterpremstätten pri meste Graz. Priestor je v ideálnej polohe aj pre mnoho Slovákov – nachádza sa priamo na ceste na dovolenku do Chorvátska pri meste Graz. Hlavnou hviezdou bude trojnásobný držiteľ Grammy, 24-ročný americký muzikant, producent a DJ Skrillex. V hanbe isto nezostane ani francúzske elektro-punkové duo Justice, ktoré vystúpi so špeciálnym koncertným programom.

Skrillex - First Of The Year (Equinox)

Popri Skrillexovi a Justice zahrá na scéne aj hviezdny nemecký DJ Paul Kalkbrenner či bláznivá partička Deichkind miešajúca trip-hop a drum'n'bass s vtipnými textami. Ôsmy ročník podujatia tiež ozdobia umelci ako Richie Hawtin, Pendulum, Noisia, Chase & Status, Moonbootica, Turntablerocker, Oliver Koletzki, Roni Size, Zedd a mnoho ďalších. Chýbať nebudú ani zástupcovia rešpektovanej značky Hospitality: Camo & Krooked, High Contrast fear. Jessy Allen & Dynamite MC, Netsky či Loadstar. 

V predaji sú posledné permanentky, ale aj jednodňové vstupenky. Na Slovensku sa lístky dajú získať v sieťach Eventim.sk a Ticketstore. Viac info o festivale nájdete na www.urbanartforms.at

Video dokument z Urban Art Forms 2011

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz z agentúry Publique.

Foto: Skrillex.com

Súvisiaci interpreti: Justice, Skrillex