Raper Vec sa v týchto dňoch dosť často vyskytuje v nahrávacom štúdiu, kde dáva dokopy svoju novú skladbu. Nazval ju Kandidát a ide o titulnú pieseň rovnomenného slovenského filmu, ktorý bude mať v kinách premiéru 10. októbra.

"Oslovil ma Maroš Hečko - jeden z autorov románu a zároveň producentov filmu, či by som nejakou pesničkou nedokreslil tento napínavý príbeh," vysvetlil Vec. Kniha s názvom Kandidát – denníky z odpočúvania od Maroša Hečka a Michala Havrana ho pritom k napísaniu textu piesne inšpirovala skôr, než ju stihol dočítať.

Okrem rozčítanej knihy ho k tvorbe nakopol aj trailer, najviac sa však teší na videoklip ku skladbe Kandidát, v ktorom budú použité ukážky zo spomínaného filmu. "Mám tento týždeň ešte trochu zachrípnutý hlas, ale verím, že hneď ako si ho vyliečim, nahrám finálnu verziu skladby a pesnička aj s klipom budú konečne na svete," dodal Vec, ktorému na konci minulého roka vyšiel jeho zatiaľ posledný sólový album Stereo Farbo Slepo. Získal zaň dve ceny Album roka 2012 na tohtoročných Radio_Head Awards - v poslucháčskej kategórii aj v žánrovej kategórii Hip-Hop/Rap/R'n'B.

Dráma o prezidentských voľbách

Príbeh filmu Kandidát sa odohráva počas dvoch mesiacov kampane pred prezidentskými voľbami. Najatí odpočúvači Jazva a Blonďáčik netušia, pre koho pracujú, a nadšenie zo zaujímavej zákazky, v ktorej sledujú šialeného majiteľa reklamnej agentúry Adama Lamberta a nevýrazného prezidentského kandidáta Petra Potôňa, zakrátko vystriedajú znechutenie a zmätenosť. Potôň je totiž kandidátom z ľudu, ktorého nikto nepozná, a Lambertovou povinnosťou je, aby s ním odobral dve až tri percentá opozičnej strane. Toto poníženie však neznáša dobre a v klube reklamných agentúr sa so svojím konkurentom staví o celý svoj majetok, že z Potôňa urobí hlavu štátu. Film sa odohráva v Bratislave a Prahe.

Vo filme so zaujímavou a veľmi aktuálnou zápletkou si zahrajú napríklad Marek Majeský, Michal Kubovčík, Roman Luknár, Michal Dlouhý či Monika Hilmerová. Réžisérom filmu je Jonáš Karásek. Na titulnú skladbu od Veca si musíme počkať, pozrite si zatiaľ trailer k filmu, v ktorom znie tiež celkom zaujímavý hudobný podmaz.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Roman Slušný.

Súvisiaci interpreti: Vec