Na konci júna vydal Lukáš Adamec pilotný singel k svojmu debutovému albumu. Pesnička sa chytila v rádiách a lyric video má na Youtube za prvých päť týždňov už vyše 225-tisíc prehratí. Teraz Lukáš Adamec k pesničke zverejnil plnohodnotný videoklip a už po dvoch dňoch pri ňom svieti takmer 40-tisíc zhliadnutí.

Pieseň Horúca láska je momentálne v prvej štyridsiatke najhranejších pesničiek v slovenskom éteri a v rebríčku najvysielanejších slovenských a českých interpretov v našich rádiách je aktuálne šiesta. Podľa štatistík slovenskej pobočky Medzinárodnej federácie fonografického priemyslu (IFPI) je skladba s textom o kráske z Luníka zároveň aj v prvej štyridsiatke najpredávanejších domácich digitálnych singlov.

Videoklip, ktorého režisérom je Michal "Kunes" Kováč, sa však nenakrúcal na neslávne známom košickom sídlisku, ale v rómskej osade. Časť príbehu sa dokonca odobráva na nefalšovanej cigánskej svadbe. Partnerku Lukáša Adamca, ktorá sa však nakoniec vydá za iného muža, stvárnila v klipe Natália Baloghová. Jej meno ste mohli zachytiť napríklad v súvislosti s vlaňajším naštudovaním muzikálu Mačky uvedeným na bratislavskej Novej scéne.


Lukáš Adamec vydal svoj eponymný sólový debut 13. júla. Na jeho vzniku sa podieľala domáca hudobná špička. "Basu hral Maťo Gašpar, bicie Marcel Buntaj, perkusie Jožko Dvořák, s ktorým hrávam už roky. So sólovými gitarami nám pomohol Peťo Bič, ostatné gitary nahrali Peťo Tomko a samozrejme producent Tomi Okres, klávesy Marián Čekovský a Zoli Sallai, saxofón Mário 'Gapa' Garbera, trúbku Paľo Jeňo," uviedol spevák. Na jeseň plánuje svoje novinky predstaviť aj na turné.

Text: Peter Lehotský
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec