Anglický spevák a hudobník Mick Jagger zverejnil dve nové skladby aj s videoklipmi. Muzikant prostredníctvom noviniek Gotta Get a Grip a England Lost reaguje na "zmätok a frustráciu doby, v ktorej žijeme". "Očividne máme veľa problémov. Či som politický optimista? Nie," vyjadril sa líder kapely The Rolling Stones.

Interpret, ktorý v stredu oslávil 74. narodeniny, začal písať skladby v apríli a vydal ich hneď, ako to bolo možné. "Urobiť nový album zaberie veľa času. Po štúdiových prácach nasledujú rôzne kroky nahrávacej spoločnosti a prípravy na celosvetové vydanie. Nechcel som čakať do budúceho roka, pretože by tieto dve skladby možno stratili svoj zmysel," uviedol Mick Jagger k novinkám, ktoré vopred neohlásil. Jeho spoluhráč Keith Richards nedávno avizoval nový album kapely The Rolling Stones, sólové plány frontmana však boli utajené.

Pieseň England Lost je prekvapením aj vďaka hosťovi, ktorým je britský raper Skepta. Jeho part však znie iba v lyric videu, oficiálny videoklip je k verzii bez neho. "Táto pieseň je o zložitej situácii, v ktorej sa v súčasnosti nachádzame a o pocite nebezpečenstva," priblížil novinku spevák. Či už so Skeptom alebo bez neho, skladba znie dosť odlišne od tvorby jeho domovskej kapely.


"Napriek všetkým veciam, ktoré sa okolo nás dejú, by sme mali dať svoj život dokopy, byť sami sebou a pokúsiť sa riadiť svoj osud," povedal Jagger na margo druhej zverejnenej skladby Gotta Get a Grip. K tej zverenil aj štyri remixy, o ktoré sa postarali Seeb, Alok, Matt Clifford a Kevin Parker z kapely Tame Impala. Spevák tiež prezradil, že v ostatnom čase rád práve tvorbu Skeptu a Tame Impala, ale aj Kendricka Lamara, Mozarta či Howlin' Wolfa.

Ďalšie remixy nájdete na novom oficiálnom Youtube kanáli Micka Jaggera

Michael Philip Jagger je jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších spevákov všetkých čias. So skupinou The Rolling Stones vydal viac ako 20 štúdioviek, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom Blue & Lonesome uviedli na trh v decembri 2016. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Jagger má na konte aj sólové albumy She's The Boss (1985), Primitive Cool (1987), Wandering Spirit (1993) a Goddess In The Doorway (2001).

Text: SITA + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/mickjaggerofficial

Súvisiaci interpreti: Mick Jagger