Česká speváčka Lucie Bílá pripravila v rámci očakávaného Černobílého turné súťaž pre fanúšičky. Obdivovateľky známej interpretky môžu nahrať video, v ktorom budú spievať jednu zo skladieb Jsem to já, Láska je láska alebo Desatero (Hallelujah).

Dielo potom môžu spolu s menom, priezviskom, adresou a kontaktom poslať na e-mailovú adresu sutaz@nogup.sk. Víťazka, ktorú vyberú Lucie Bílá, Petr Malásek a Mika Ronos, získa exkluzívne pozvanie pre dve osoby na koncert v rámci spomínaného turné, osobné stretnutie so speváčkou a tiež CD a fotografie s jej venovaním. Fanúšičky do 15 rokov musia poslať aj súhlas zákonných zástupcov s kontaktom.

Speváčka sa počas turné, na ktorom vystúpi v úlohe predskokanky Sabina Křováková, zastaví aj dva razy na Slovensku. V Košiciach by mala vystúpiť 21. októbra a v Bratislave 23. októbra. Interpretka sa na koncerty veľmi teší. "Keď som začala o svojom turné snívať, vedela som, že to bude obrovské a výnimočné, ale v skutočnosti ma to ohromilo. Mojou motiváciou bol práve úspech a veľkosť, ktorá sa v kariére neopakuje tak často... Mala som pocit takej eufórie, že som sa na pódiu celý koncert vznášala nad zemou," uviedla.

Lucie Bílá, Bratislava, 19.10.2013 Zdroj: Marko ErdČernobílé turné 2013 v Bratislave - reportáž

"Čo sa nakrúti, nemusí sa pamätať"

"Turné nechystám len pre svoje potešenie, ale preto, že je mnoho ľudí, ktorí sa naň nedostali a radi by našu šou videli. Je aj mnoho tých, ktorí ho túžia vidieť opäť. Druhou motiváciou je záznam koncertu na DVD. Hovorí sa, že čo sa napíše, či nakrúti, nemusí sa pamätať. A ja by som si veľmi priala, aby sa na jedno z mojich najväčších turné nezabudlo. Už teraz sa na tú veľkú jazdu so svojím tímom veľmi teším," spresnila Lucie Bílá a prezradila, že nechystá zmeny v dramaturgii.

"Nie je dôvod niečo meniť, celý koncert sa pripravoval rok a je presne taký, aký som chcela, aby bol. Až na nejaké maličkosti uvidíte to, čo videlo publikum minulý rok. Rovnakí hostia, muzikanti, repertoár, scéna, rekvizity, svetlá, technika. Ak budem mať chuť ešte niečo pridať, nechám si to ako prekvapenie," dodala.

48-ročná hudobníčka chystá aj vydanie výberovky. "Je to radosť pre mňa a pre mojich fanúšikov a krásny darček všetkým okolo mňa. Každý si na CD s 50 pesničkami môže nájsť to, čo má rád. Každý si v ňom môže objaviť svoj poklad. Pridám aj novinku, ale na jej prezradenie je ešte čas."


Černobílé turné 2014 bude mať aj charitatívny rozmer. Lucie Bílá dlhodobo spolupracuje s Kontom Bariéry, a preto sa rozhodla pokračovať v háčkovaní čiernych a bielych srdiečok. "Minulý rok som Kontu Bariéry odovzdala 200-tisíc korún za srdiečka z Černobílého turné a tento rok ďalších 50-tisíc korún z Bílých Vánoc. Vlastne som háčkovať neprestala. Len musím pridať, aby sa nestalo, že mi budú chýbať," vyjadrila sa speváčka, ktorá plánuje o dva roky osláviť 50. narodeniny koncertom v pražskej O2 aréne.

Vlani sa niekoľkonásobná držiteľka Zlatého slávika v rámci Černobílého turné na Slovensku predstavila tiež dva razy - v Bratislave a Košiciach. Na sérii koncertov sa podieľali aj režisér Jeffo Minařík a choreograf Miňo Kereš, pričom medzi hosťami sa objavili Alex Dowis či The Pastels. Bílá divákom a diváčkam ponúkla skladby ako Jinak to nebude, Hvězdy jako hvězdy, Jsi můj pán, Amor Magor, Láska je láska či Vyznanie Mariky Gombitovej. Prečítajte si reportáž.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá