Kapela IMT Smile svojich fanúšikov rada prekvapuje. Naposledy jedinečným spojením s Lúčnicou či novým albumom Na ceste 1979. Teraz má kapela na čele s Ivanom Táslerom ďalšiu novinku. V októbri vyrážajú na akustické turné, ktoré bude naozaj špeciálne.

Ivan Tásler a IMT Smile prichádzajú s novým koncertným formátom Acoustic, ktorý bude nielen o akustických verziách známych hitov, ale aj o jedinečnej atmosfére, ktorú podporí zaujímavá scéna, hudobní hostia a takzvaný čarovný mikrofón. Muzikanti okrem tradičných akustických hudobných nástrojov predstavia svoje umenie aj na ďalších neobvyklých inštrumentoch, ktoré bežne na koncertoch IMT Smile nevidieť.

Fanúšikom svoju novinku predstavia zatiaľ v rámci troch koncertov v komorných priestoroch koncertných sál 9.októbra v Piešťanoch, 10.októbra v Žiline a 17.októbra vo Vysokých Tatrách. Na divákov čakajú zaujímavé aranžmány skladieb Ivana Táslera, no na pódiu sa predstaví ako hosť aj ďalší spevák a to Jozef Kuriľák, známy tiež ako rozhlasový a televízny moderátor.

"Dodo prijal moje pozvanie, nakoľko hudobný žáner, ktorému sa venuje, teda hudba dávnejších rokov, sa do tohto akustického programu veľmi hodí. A využijeme pravdepodobne aj jeho moderátorské zručnosti," naznačuje spevák Ivan Tásler a jedným dychom dodáva: "Novinkou, ktorú sme doteraz nikdy neskúsili je, nazval som to tak interne – čarovný mikrofón. Diváci budú mať priestor sa nás opýtať na veci týkajúce sa hudby a kapely, ktoré ich zaujímajú. Pretože na týchto koncertoch budem aj ja rozprávať možno o niečo viac, než som zvykol. S mnohými skladbami sa totiž spájajú skvelé príhody, ktoré, verím, fanúšikov zaujmú a možno aj pobavia."

Na prvom koncerte v Piešťanoch zároveň kapela pokrstí svoje nové výberové CD z radu best s názvom Acoustic Best, ktoré okrem známych 15 akustických hitov obsahuje ako bonus aj nové verzie skladieb Po kvapkách a Urobme si lásku. Kapela už intenzívne skúša vo svojom nahrávacom štúdiu Valec a pripravuje akustický program, aby fanúšikom priniesla neopakovateľný zážitok.

S úplne novým programom Acoustic sa IMT Smile v roku 2015 predstavia v týchto mestách:

9. október Piešťany – Dom umenia
10. október Žilina – Holiday Inn
17. október Štrbské pleso - Grand Hotel Kempinski


Informácie pre Hudba.sk poskytla Anna Tásler, PR manažérka skupiny IMT Smile.

Foto: Marek Lukáč

Súvisiaci interpreti: IMT Smile