Americká mathcoreová kapela The Dillinger Escape Plan sa predstaví 16. februára v hlavnom meste Rakúska. Päťčlenná formácia sa zastaví v miestnej koncertnej hale Szene v rámci svetového turné k albumu Dissociation, ktorý sa dostane na trh v piatok 14. októbra.

Kapela sa počas európskej časti šnúry predvedie tiež 12. februára v poľskom Krakove, kde vystúpi v klube Stodoła. Okrem toho vplyvní americkí hudobníci zavítajú napríklad aj do Varšavy, Hamburgu, Mníchova, Londýna, Štokholmu, Osla, Turína či Paríža. Turné, ktoré sa začne 12. októbra v americkom meste Baltimore, ukončia 3. marca v nemeckom Wiesbadene.

Členovia skupiny, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje prvky hardcore punku, progresívneho metalu a experimentálneho rocku, začiatkom augusta ohlásili, že spomínaná štúdiovka Dissociation bude zrejme posledným albumom predtým, ako si dajú dlhšiu prestávku. Odmlčať by sa mali práve po nadchádzajúcom svetovom turné.

Prečítajte si: Masaker v Randali: The Dillinger Escape Plan potvrdili povesť brutálnej kapely

The Dillinger Escape Plan vznikli v roku 1997 po tom, ako sa rozpadla skupina Arcane. V súčasnosti formáciu tvoria Ben Weinman (gitara), Liam Wilson (basgitara), Greg Puciato (spev), Kevin Antreassian (gitara) a Billy Rymer (bicie). Kapela, ktorá sa pri voľbe názvu inšpirovala známym gangstrom, má zatiaľ na konte päť štúdioviek - Calculating Infinity (1999), Miss Machine (2004), Ire Works (2007), Option Paralysis (2010) a One Of Us Is the Killer (2013). Komerčne najúspešnejším je ich ostatný album, s ktorým dosiahli v americkom rebríčku Billboard 200 25. priečku. 

Pripravovaná šiesta štúdiovka vzniká v produkcii gitaristu Kurta Balloua, ktorý pôsobí v metalcoreovej skupine Converge. Novinka bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb, vrátane prvého singla Limerent Death a skladby Symptom Of Terminal Illness


Zdroj: SITA (Dillingerescapeplan.org, archív)
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: The Dillinger Escape Plan