Jedna tour dodávka a dve najsmutnejšie kapely slovenskej undergroundovej scény, čo znie samo o sebe ako pekná blbosť. Shallov. a 52 Hertz Whale sa rozhodli stráviť na cestách viac ako 5500 km v štyroch štátoch, aby priniesli svoju hudbu na miesta, kde o nich zatiaľ nikto nepočul.

Dohromady 15 koncertov v Čechách, Poľsku a Nemecku. 17 dní na ceste. Benzínky, lacné bagety, konzervy, arašidy, pivo, slúchadlá a knihy. Bude to náročné a chalani si siahnu na dno svojich síl, ktoré majú svoje reálne limity. Držme im palce, aby sa domov vrátili živí a zdraví. Posledný koncert ich turné, nazvaného We shall love a lot of people, zahrajú totiž 20. októbra v bratislavskej A4. Sľubujú, že to bude veľké a choré.

We shall love a lot of people Tour 2018: 

28. 9. - Brno, Mersey
29. 9. - Wroclaw, DK Luksus
30. 9. - Warsaw, Chmury
1. 10. - Gorzow, CKN Centrala
2. 10. - Poznań, Klub pod Minoga
3. 10. - Prague, Underdogs
4. 10. - Ústí nad Labem, Hraničář
5. 10. - Teplice, MCBožák
6. 10. - Hoff, Luftkeller
7. 10. - Berlin, Schabe
10. 10. - Essen, Emokeller
11. 10. - Hamburg, Rote Flora
12. 10. - Lichtenfels, Jugendzentrum
13. 10. - Dresden, Riesa efau
20. 10. - Bratislava, A4

Shallov. a 52 Hertz Whale vyrážajú na turné Zdroj: PR

52 Hertz Whale je post-punková kapela z Bratislavy. Jej hudba pripomenie kapely ako Preoccupations, Interpol alebo Mewithoutyou. Je nahnevaná, divoká a melancholická, preplnená energiou a netrpezlivosťou. Na Vianoce 2017 vydali šesťskladbové EP I've Met a Lot of People, na ktorom v úvodnej skladbe Climate Change hosťuje gitarista a spevák Shallov. Viktor Őri.

Recenzia: Ryba, šalát a nezanedbaná snaha. 52 Hertz Whale chcú iba lásku a stúpať

Post-rockoví Shallov. hrajú temné, lesklé inštrumentálne pasáže plné energie a špiny. Majú za sebou množstvo koncertov v kluboch a na festivaloch, zahrali si napríklad aj na Pohode alebo FFUD Feste. Vlani vo februári vydali EPčko concrete & glass.


Text: Renat Khallo
Foto: koláž Hudba.sk