Columbia Records uvedie 25. októbra na trh album Western Stars - Songs From The Film obsahujúci kompletný hudobný materiál z režisérskeho filmového debutu Brucea Springsteena Western Stars. Novinka bude obsahovať live verzie piesní z nedávno vydaného rovnomenného albumu a bonus v podobe coververzie skladby Rhinestone Cowboy od Glena Campbella.

Produkcie albumu Western Stars - Songs From The Film sa popri samotnom spevákovi ujal aj jeho dlhoročný spolupracovník Ron Aniello, o mix sa postaral Bob Clearmountain a mastering zabezpečil Bob Ludwig. Táto dvojica profesionálov sa zišla aj pri tvorbe minuloročného soundtrackového albumu Springsteen on Broadway.

Film Western Stars zachytáva koncert, ktorý Bruce Springsteen odohral s kapelou a orchestrom na svojom ranči Stone Hill Farm v Colts Neck v New Jersey. Zároveň je filmovým rozprávaním o vzniku jeho prvého štúdiového albumu po piatich rokoch. Film mal premiéru na medzinárodnom torontskom filmovom festivale a jeho autorom aj hlavným predstaviteľom je výhradne Bruce Springsteen. Vo filme sa objavili aj špeciálni hostia tohto špeciálneho koncertu: Patti Scialfa, Jon Landau, Barbara Carr a George Travis, ktorý sa podieľal na aj produkcii filmu.

Samotný album Western Stars je potvrdením toho, že Springsteen je jedným z najväčších umelcov v histórii populárnej hudby. Spevák a skladateľ s ním dobyl hudobné rebríčky v 13 krajinách sveta, v mnohých ďalších vrátane amerického Billboard 200 bodoval v Top 5 a podľa kritikov z najprestížnejších hudobných časopisov ide o jeden z najlepších albumov v celej jeho kariére.


Trailer k filmu Western Stars:


Zdroj: Sony Music (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen