Grunge, psychedélia a alternatívny rock. To všetko spája kapely Mudhole a Underdose, ktoré svoje sily a emócie nechali rozkvitnúť na spoločnom split-albume s názvom Dose of mud.

Album vychádza ako dvoj-CD pod hlavičkou labelu Coopilation Records a krstiť sa bude hneď dvakrát - 3. novembra v bratislavskom Randal klube a 9. novembra v nitrianskom klube Pub33. Bratislavský krst podporia známi The Pixels, v Nitre kapela Variant C. Dvojcédečko sa bude dať na koncerte získať za zvýhodnené ceny.

Mudhole je na scéne už od roku 2006. Počas existencie došlo k menším zmenám zostavy, ktoré sa utriasli až koncom roku 2010. Kapela je v počiatkoch inšpirovaná klasickým Seattle grunge-om, ktorý sa časom vykryštalizoval v podobe vlastného štýlu, ku ktorému prispieva každý člen zoskupenia. Okrem aktuálneho "splitka" má na konte aj demo album z roku 2007.

Kapela Underdose je doma v Nitre a podobne ako Mudhole prešli tvárnením, ktoré ustalo po vydaní dema 2008. Výbušný, atmosférický grunge s priamymi gitarovými rifmi si poslucháči tejto štvorice najlepšie vychutnajú naživo. 

Underdose - Into The Grave (Live)

Informácie pre Hudba.sk poskytlo vydavateľstvo Coopilation Records.

Foto: Facebook.com/Mudholeband 

Súvisiaci interpreti: Underdose