Dánska speváčka Lydmor prichádza so svojou audiovizuálnou šou prvýkrát do Košíc. Svoju tvorbu, ktorú médiá označujú ako mix Grimes, Kate Bush a MØ, predstaví v sobotu 2. novembra v košickej Tabačke Kulturfabrik

Lydmor​, vlastným menom Jenny Rosander, je všestranná dánska speváčka, ktorá produkuje indie pop a naživo sa prezentuje v spojení s vizuálnou šou. Počas svojej kariéry koncertovala v rôznych kútoch sveta od veľkých festivalov až po malú obývačku v Bangkoku. Lydmor má za sebou rôzne spolupráce vrátane skladby s j-popovou legendou Takeshim Kobayashim.

Pobyt v Šanghaji poskytol hudobníčke hlavnú inšpiráciu pre album ​I Told You I'd Tell Them Our Story​, ktorý vyšiel na jeseň 2018 pod hlavičkou nemeckého vydavateľstva HFN (Trentemøller, Kasper Bjørke). Po jeho vydaní nasledovalo európske turné plné neónových svetiel a fosforeskujúcich pomaľovaných tiel.

V tomto roku Lydmor vydala singel ​LSD Heart, odohrala koncerty na niekoľkých významných dánskych festivaloch (​napr. Roskilde, Tinderbox, Northside​) a vyrazila na ďalšie európske turné, v rámci ktorého navštívi aj Košice. Lydmor odohrá svoj koncert v košickej Tabačke v sobotu 2. novembra o 20:30.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Barbara Denciová z Tabačky.