Kozmopolitná pražská skupina N.O.H.A., ktorá na Slovensku patrí medzi najobľúbenejšie klubové kapely, zavíta v rámci stredoeurópskeho turné aj do bratislavského Ateliéru Babylon. Ten bude jedinou slovenskou zastávkou decembrovej šnúry, na ktorej formácia pokrstí svoj nový album.

Turné, v rámci ktorého každý koncert bude zároveň krstom, štartuje už tento víkend (1.12.) v Ostrave, kapela tiež vystúpi v Prahe, Budapešti a v Brne. Bratislavský koncert sa uskutoční presne uprostred šnúry - už 5. decembra po 20:00 v Ateliéri Babylon. Na krste nového albumu, ktorý vychádza aj na vinyle, predvedie kapela nový program plný prekvapení, okrem noviniek však určite príde aj na najväčšie hity.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

V poradí už siedmy album populárnej kapely nesie názov Circus Underground a predstavuje vynovenú kapelu, ktorá po odchode viacerých dlhoročných členov rýchlo nabrala druhý dych. Formácia združená okolo saxofonistu a producenta Philipa Nohu sa napriek personálnym zmenám (a zároveň vďaka nim) drží svojej dlhoročnej tradície, ktorou je čerpanie hudobnej inšpirácie z multikultúrnych koreňov svojej zostavy. V tej dnes pôsobia hudobníci štyroch národností, vďaka čomu sa na novom albume spájajú vplyvy brazílskych a slovanských tradícií so súčasnou elektronickou hudbou a americkým rapom.

Texty N.O.H.A. (Noise of Human Art) sú v portugalčine, španielčine a angličtine. Nový album obsahuje skladby, ktoré už boli overené fanúšikmi na koncertoch, ako Wanna Play, Di Nero, Park of Illusion, ale aj doposiaľ nezverejnené tracky a remixy od britských producentov Cottonmouth, Matrix a ďalších.

N.O.H.A. - Di Nero

N.O.H.A. - Wanna Play?! (live - Praha, 9.6.2012)

Neobyčajný hudobný zjav na českej scéne - kozmopolitná kapela N.O.H.A. (Noise of Human Art) - sa pohybuje na hudobnej scéne už od roku 1995. Pri jej založení boli jej dvaja doterajší členovia: Philip Noha (Praha, ČR) a MC Chevy (New York, USA). Produkcia skupiny je zmesou drum&bassu, world music, ženských vokálov, rapu a energiou nabitých groovov. Hlavnou speváčkou skupiny je od minulého roka sympatická Brazílčanka Camila de Oliveira, ktorá okrem spevu hrá na gitare. Rytmickú sekciu tvoria českí hudobníci Thom Herian a Jatrabass.

Slovenskí fanúšikovia mali viackrát možnosť naživo okúsiť nákazlivú pozitívnu energiu, ktorú N.O.H.A. odovzdáva na koncertoch a festivaloch. O veľkom muzikantskom umení a schopnosti improvizácie svedčí aj to, ako si kapela poradila s výpadkami prúdu na koncerte v pražskom Lucerna Music Bare a na Letnej. Technické nepríjemnosti vyburcovali kapelu aj fanúšikov k ešte intenzívnejšej koncertnej atmosfére. Na slovenských festivaloch Pohoda, Grape, Dobrý festival či v bratislavskom MMC síce na koncerte N.O.H.A. prúd nevypadol, ale každý z účastníkov koncertu N.O.H.A. asi môže potvrdiť, že patria medzi najenergickejšie kapely na scéne.

N.O.H.A. Circus Underground - stredoeurópske turné

1. 12. - Ostrava, Fabric
4. 12. - Praha, Lucerna Music Bar
5. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon (kúpiť lístok)
6. 12. - Budapešť, Akvarium Klub
7. 12. - Brno, Kabinet Muz

N.O.H.A. - Original Nuttah (live - České Budějovice, 9.5.2011)

Text: Hudba.sk, PR
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: N.O.H.A.