Anglická dievčenská skupina Little Mix debutuje so svojou štvrtou štúdiovkou Glory Days (2016) na prvom mieste britského albumového rebríčka. Pre štvorčlennú formáciu je to premiérové prvenstvo v albumovom UK Charte, doteraz bola ich maximom druhá priečk. Tú dosiahli s predchádzajúcou štúdiovkou Get Weird (2015).

Z novinky Glory Days sa predalo v prvom týždni vo Veľkej Británii 96-tisíc kópií, čím sa stala najrýchlejšie sa predávajúcim albumom britskej dievčenskej skupiny od roku 1997. Vtedy sa z druhého albumu Spice Girls s názvom Spiceworld (1997) predalo v úvodnom týždni 192-tisíc kópií.


Skupina Little Mix vznikla v roku 2011 počas ôsmej série britskej verzie speváckej súťaže The X Factor, ktorú nakoniec aj vyhrala. Členkami formácie sú Jade Thirlwall, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock a Jesy Nelson. Debutový album s názvom DNA vydali o rok neskôr, po ňom nasledovali štúdiovky Salute (2013) a spomínané Get Weird a Glory Days. Medzi ich najznámejšie piesne patria Wings, Black Magic, Secret Love Song (feat. Jason Derulo) a Shout Out to My Ex. 

Zdroj: SITA
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Little Mix