Členovia britskej skupiny Coldplay si vytvorili novú identitu. Pod názvom Los Unidades nahrali skladbu v spolupráci s Pharrellom Williamsom nazvanú E-Lo. Pre pieseň je charakteristický tanečný rytmus, ľahký chytľavý refrén a najmä posolstvo hnutia Global Citizen.

S novou identitou Coldplay je to ale trocha nejasné, či ide o hrubú čiaru za minulosťou alebo len prechodnú zastávku. Isté je, že skupina Los Unidades má aj svoj oficiálny profil na sociálnej sieti a členovia kapely Coldplay si zaregistrovali značku Los Unidades.

Prvou oficiálnou nahrávkou zoskupenia je skladba E-Lo, ktorá vznikla pre charitatívne hnutie Global Citizen. Novinku nahrali spolu s Pharellom Williamsom a Jozzym. Pieseň je symbolom boja s extrémnou chudobou, pričom priamo vyzýva na zmenu a verí v lepšiu, slobodnejšiu budúcnosť. 

Spoločne proti chudobe

Skladba E-Lo je súčasťou štvorpesničkového EP hnutia Global Citizens, ktoré sa zameriava aj na rodovú rovnosť, vzdelanie, čistotu vody a mnohé ďalšie globálne problémy. "Tísice rokov sme boli svedkami toho, ako sila hudby spájala ľudí. Toto je oficiálny soundtrack, ktorý sprevádza pokrok, ktorý urobíme v boji s extrémnou chodobou do roku 2030," píše sa na oficiálnej stránke hnutia.  


"Bola to skutočne česť pomôcť ďašiemu rozvoju hnutia Global Citizen tým, že spoločne s Chrisom a Parlophone sme prispeli na toto EP. Nakoniec sme sa ocitli medzi množstvom úžasných umelcov a všetci sme veľmi hrdí na hotové EP. Nech je jedným z mnohých," povedal manažér skupiny Coldplay Dave Holmes. Na EP tiež spolupracovali Stormzy, David Guetta, Stargate, Cassper Nyovest, Wizkid a Tiwa Savage.

Tracklist EP Global Citizen:

Rise Up (feat. Nelson Mandela) - Stargate
E-Lo (feat. Jozzy) - Los Unidades & Pharrell Williams
Timbuktu (feat. Stormzy & Jess Kent) - Cassper Nyovest & Los Unidades
Voodoo (feat. Tiwa Savage, Wizkid, Danny Ocean & David Guetta) - Stargate & Los Unidades


Dokument o pestrofarebnej histórii kapely - A Head Full of Dreams

Coldplay sa však môžu pochváliť aj novým dokumentárnym filmom A Head Full Od Dreams, ktorý sa dostal do svetových kín 14. novembra a mapuje 20-ročnú históriu kapely. Režisér filmu Matt Whitecross pre NME prezradil, že kapela momentálne povinne oddychuje, čo je v ich histórii dosť neobvyklá aktivita.

Podľa jeho slov sa plánujú vrátiť do štúdia až na budúci rok. "Počul som pár vecí a nakrútil som niekoľko kúskov z nich, ale nemyslím si, že o tom môžem hovoriť. Je to zaujímavé," prezradil tajomne režisér, ktorý označil frontmana Coldplay Chrisa Martina za workoholika, ktorý dokáže za deň v štúdiu vytvoriť aj tri, štyri skladby. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: facebook.com/losunidades

Súvisiaci interpreti: Coldplay