V sobotu sa v relácii 3 pódiá sa stretnú Majk Spirit, jedna z najžiadanejších mladých českých kapiel Mirai a éterická speváčka Sisa Fehér. Raper sa spolu s kapelou General Foxx predstaví v inom svetle, ako ho poznáte, Mirai zahrajú dve pesničky z najnovšieho albumu a Sisa zaspieva úplnú novinku Postapokalyptická Balada.

"Relácia 3 pódiá je skvelá, nič také v Česku nemáme a verím, že by sa to tiež chytilo. Konkrétne v našom diele je to žánrovo veľmi farebné. Jednoducho tri pódiá a tri dosť vzdialené svety, ktoré si však v tento jeden večer veľmi rozumeli. Aspoň ja som mal ten pocit. Keď sme cestovali na nakrúcanie do Košíc, mali sme pocit, že ideme až na koniec sveta, skoro na Ukrajinu, a nečakali sme, že to bude až na takejto skvelej profesionálnej úrovni. Zahráme dva single z nášho nového albumu Arigató - Hometown, ktorý je o našej domovine a je to naša srdcovka, a Otchi s v podstate inštrumentálnym refrénom, je to jedna z našich top vecí. Verím, že by to divákov mohlo baviť," hovorí spevák Mirai Navrátil, po ktorom je kapela Mirai i pomenovaná.

Majk Spirit, Mirai a Sisa Fehér, 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováMajk Spirit, Mirai a Sisa Fehér v relácii 3 pódiá

Majk Spirit priznáva, že spočiatku mal trochu obavy, ako to vypáli, no napokon bol spokojný. V relácii ho uvidíte v polohe, v ktorej sa doposiaľ veľmi neprezentoval. Napríklad v skladbe Chceme pravdu rapuje o tom, ako jeho rovesníci umierajú pre pravdu, konkrétne je text inšpirovaný vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

"Na nakrúcaní bola výborná uvoľnená atmosféra a myslím, že nám to vyšlo veľmi dobre. Zahrali sme v podstate prierez mojej tvorby - od hitu Všetky oči na mne z roku 2012, cez Primetime z roku 2015, až po mash-up skladieb Chceme pravdu a Hic, kde sme použili motívy od legendárnych slovenských umelcov. Je to dobrá vzorka môjho live vystúpenia so skvelou kapelou General Foxx," hovorí raper.

Majk Spirit a General Foxx, 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováMajk Spirit a General Foxx

Speváčka Sisa Fehér, zastupujúca nezávislé vydavateľstvo Slnko Records, zase zaspieva absolútnu novinku, ktorá oficiálne vyjde až tento piatok. "Je to výborný koncept takto prepojiť tri skutočne odlišné hudobné telesá a venovať sa len hudbe. Dokonca aj rozhovory boli kratučké a to ma veľmi príjemne prekvapilo. Zahráme tri skladby, dve sú z albumu Bardo, ktorý vyšiel minulý rok. Jedna sa volá Orol a druhá je zhudobnená báseň od môjho obľúbeného básnika Ivana Krasku s názvom Ráno. Báseň sa pôvodne volá Dnes. Tretia je náš nový singel Postapokalyptická Balada, ktorý vyjde 29. novembra," uzatvára Sisa Fehér.

Verejnoprávna RTVS vysiela reláciu 3 pódiá každú sobotu večer o 22:20 na Jednotke. Najbližšia sa vysiela 30. novembra. Viac sa dozviete na www.facebook.com/3podiartvs. Staršie diely relácie si môžete pozrieť v archíve na rtvs.sk:

Nocadeň, Chinaski, Čendeš (premiéra 23.11.2019)

Billy Barman, Lina Mayer, Alan Murin (premiéra 9.11.2019)

Dan Bárta, Banda, Lukáš Adamec (premiéra 26.10.2019)

Peter Lipa, Emma Drobná, Katarína Máliková (premiéra 19.10.2019)

Richard Müller, Vec, The Youniverse (premiéra 12.10.2019)

Marián Čekovský, Adam Ďurica, Karmen Pál-Baláž (premiéra 5.10.2019)

Katarína Knechtová, Štefan Štec, Dennyiah (premiéra 28.9.2019)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit