Mladá slovenská post-grungeová kapela Verdikt Znie predstavila krátko pred Vianocami singel o svojom postoji k závislostiam. Posolstvo podčiarkuje abstraktným príbehom z búrlivého života fiktívnej postavy.

Videoklip skupiny Verdikt Znie k novému singlu Závislosť je smrť kapelu predstavuje v maskách. Jej člen Filip Pokorný vysvetľuje okolnosti vzniku myšlienky: "Ešte pred vymýšľaním námetu klipu sme začali hrávať koncerty v maskách. Na základe textu piesne a našich masiek neskôr vznikol spontánny nápad účinkovať pred kamerou takto."

Filmovalo sa v bratislavskom rockovom klube a v Hainburgu na moste cez Dunaj. O réžiu sa postaral František Szöke. "Nakrúcali sme spolu tri dni. Najzábavnejšia bola asi práca na scénach na moste. Okolo nás chodili rodinky na bicykloch. Ich prekvapené výrazy stáli za to. Sem tam na nás zatrúbilo aj nejaké auto," smejú sa členovia skupiny Verdikt Znie.

O samotnej pesničke hovoria, že je "o nerestiach - vášňach, ktoré sú zlozvykmi" a videoklip je abstraktným obrazom života závisláka, ktorý sa nevie nabažiť svojej drogy. "V klipe ho prenasleduje kat, jeho vlastný kat, ktorý s ním síce aj zažúruje, ale v konečnom dôsledku nemá iné úmysly, len ho zničiť. Klip je teda obraz boja závislého jedinca a jeho vlastnej temnoty a paranoje,“ dodáva Filip Pokorný. 


Redakciu Hudba.sk informoval za skupinu Verdikt Znie PR manažér Marco Maserati.

Foto: PR