Americká raperka a speváčka Azealia Banks vydá v najbližších mesiacoch očakávaný debutový album Broke With Expensive Taste. V utorok 12. februára z neho predstaví skladbu Yung Rapunxel, ktorá bude prvým oficiálnym singlom z nahrávky. Informovala o tom v nedeľu na sociálnej sieti Twitter.

Azealia Banks mala svoj prvý album vydať už v septembri, no tento termín sa jej nepodarilo dodržať. Dvadsaťjedenročná rodáčka z New Yorku ešte vlani v zime povedala, že texty piesní budú zamerané na hľadanie samej seba, cesty, kam sa treba vydať. "Je to o dievčati, ktoré je na prahu detstva a pokúša sa zarobiť nejaké peniaze. Potrebuje ísť tam von a ukázať ľuďom, že vie, ako to funguje," priblížila Banks. Vlani raperka vydala mixtape Fantasea a EP nahrávku 1991, ktorá obsahovala štyri skladby vrátane hitu 212 (featuring Lazy Jay). Svoj nový album v lete predstaví aj v Budapešti na Szigete 2013.

Azealia Banks skončila v ankete talentov BBC Sound of 2012 na treťom mieste, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Jej spomenutá skladba 212 je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Vyslúžila si za ňu aj nomináciu na NME Award v kategórii Dancefloorová hymna.

Tento rok je však Banks na NME Award nominovaná v nelichotivej kategórii Zloduch roka. Vyslúžila si to aj poznámkami na adresu homosexuálneho bloggera Pereza Hiltona, ktorého nedávno nazvala "špinavý teploš". Za tieto slová ju okrem iných kritizovala aj Organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (GLAAD).

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/azealiabanksmusic

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks