Jana Kirschner prinesie už o necelý mesiac prvú ochutnávku svojho nového koncertného projektu s názvom Komorne. Po úspešnom turné Takmer Sólo, sa speváčka opäť vracia na koncertné pódiá s niečím novým a mieri do ešte komornejších priestorov. Aj preto je bratislavský koncert vypredaný už mesiac pred jeho konaním.

Tentokrát si budú môcť fanúšikovia vychutnať nové aranžmány jej skladieb v spojení so skvelým sláčikovým kvartetom Spectrum Quartett pod vedením Jána Kružliaka. Jana Kirschner predstaví prierez svojou tvorbou, najviac priestoru však opäť dostanú skladby z albumu Krajina rovina a projektu Moruša. A mali by zaznieť aj celkom nové skladby.

Podľa speváčky budú koncerty Komorne najmä o emóciách, hudobnej zrelosti a túžbe ustavične objavovať nové cesty, no najmä o tom, že hudba je len jedna. "Napriek spojeniu s klasickým hudobným telesom je to veľmi hravý a organický projekt. Cítím, že v dnešnej dobe, možno viac než kedykoľvek predtým, je veľmi dôležité priniesť ľudom niečo iné, niečo pekné, niečo slobodné. Aj napriek tomu, že naša krajina a celá spoločnosť prechádza obrovskými zmenami. Verím, že umenie dokáže ľudí spojiť a podržať v týchto ťažkých chvíľach," hovorí Jana Kirschner.  

Okrem Bratislavy sa predstaví aj v troch menších mestách - Skalici, Trenčianskych Tepliciach a Nových Zámkoch. "Chcela som sa tentokrát vybrať aj do iných častí Slovenska a medzi svoje koncertné srdcovky zaradiť aj niekoľko miest, kde sme ešte nehrali. Viem, že ešte stále máme čo spoznávať," vysvetlila Jana, no sľubuje, že podobných koncertov bude tento rok viac.

23. 4. (19:00) - Dom kultúry, Skalica
24. 4. (19:00) - Kursalon, Trenčianske Teplice
26. 4. (20:00) - Nová Cvernovka, Bratislava - vypredané
27. 4. (19:00) - Dom kultúry, Nové Zámky

SÚŤAŽ: Na našej Facebook stránke vám prinášame možnosť vyhrať voľný vstup na koncert Jany Kirschner podľa vlastného výberu, vrátane vypredanej Bratislavy. Súťaž potrvá do stredy 4. apríla.

Jana Kirschner & Spectrum Quartett - Komorne Zdroj: PR

Bubeník zahrá aj na kose

Netreba dlho premýšľať nad tým, ako vlastne prišlo k spojeniu Jany Kirschner so sláčikovým kvartetom. Ján Kružliak sa od začiatku podieľal aj na projekte Moruša a jeho cit pre experiment a inováciu sa prejavil už počas turné Moruša Biela. "S Jankom sa poznáme a spolupracovali sme na niekoľkých projektoch. Je to osvedčená kombinácia," vysvetľuje Jana.

Okrem sláčikov pribudol do kapely aj bubeník Tomáš Hríbik, ktorý hráva s mnohými skvelými hudobníkmi, no azda najznámejšie je jeho pôsobenie v kapele Katky Malíkovej. Tomáš prináša do Janiných piesní celkom nový rozmer. Dokáže prekvapiť nielen spôsobom hrania ale aj výberom nástrojov. Okrem tradičných perkusií či bicích sa opäť objaví elektronika, či dokonca rodinná kosa od Tomášovho starého otca.

Jana Kirschner sa okrem príprav na koncerty momentálne naplno venuje aj tvorbe nového albumu. "Viem, že prišiel čas. Cítim, ako to vo mne rastie. Nedokážem tomu vzdorovať, ani to odložiť na neskôr. Pred pár rokmi som mala podobný pocit a a vtedy vznikla Krajina Rovina. Dnes sa však, už ako dospelá žena, dívam na svoju krajinu a viem, že aj môj nový album bude venovaný práve jej," uzatvára speváčka a skladateľka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla manažérka Jany Kirschner Linda Vallová. Tlačovú správu sme upravili. Ďalšie podrobnosti nájdete na oficiálnych stránkach www.janakirschner.com a www.facebook.com/janakirschner.

Foto: Viktor Cicko