Rapová skupina zo Spišskej Novej Vsi N2H v zložení MatGrow a Alky vydáva svoje tretie EP s názvom DEKAAPOL, ktoré vychádza ako prvý oficiálny nosič pod vydavateľstvom #HUDBAZCIREJLASKY.

"Toto EP sme plánovali pomerne dlho, minimálne názvom nadväzuje na naše prvé EP, ktoré sa volalo DEKAPOL z roku 2009. Ten názov je zároveň slovnou hračkou a vyjadruje číslo 15, ktoré symbolizuje 15 rokov skupiny. Plán bol vydať ho po personálnych zmenách v zostave minulý rok, no pre rôzne okolnosti sa to naťahovalo, takže tento rok to bude už v podstate 17 rokov fungovania kapely. Názov sme už ale nemenili, keďže ten koncept sme chceli dotiahnuť do konca. Touto cestou by som chcel zároveň poďakovať všetkým, ktorí nás za tie roky podporujú a počúvajú naše tracky," hovoria N2H.

Na novinke, ktorá je nasledovníkom EP Unisono z roku 2016, sa nachádza šesť rapových skladieb vrátane singlov Ostali sme z produkcie MCM, v ktorom hosťujú Rodeez, Slavoj, Sancho AKA Seth a Hawky, a Pätnásť (prod. PureFocused).


Okrem spomenutých singlov na EP nájdete aj štyri úplne nové tracky, ktoré hudobne zastrešili M. Nano, FNTCbeatzScrap. "Je to štýlovo celkom rôznorodé, sú tu klasickejšie rapové skladby ale aj nejaké povedzme experimenty. Na skladbu Insomnia, v ktorej sme spolupracovali s Marekom Nanom, pripravujeme klip a snáď sa podarí v lete zrealizovať ešte jeden," dodáva Alky. S popradským raperom a producentom M. Nanom formácia spolupracuje už niekoľko rokov, napríklad minulý rok zverejnili vydarený videosingel Medzi nami.

Nové EP má okrem digitálnej (Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, Tidal...) aj fyzickú podobu, na ktorom sú tiež dva bonusové tracky. CD sa dá objednať prostredníctvom sociálnych sietí N2H alebo mailom na n2hrap@gmail.com.

Ukážky z EP DEKAAPOL:


Novinky formácie môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Soundcloud či na Youtube kanáli vydavateľstva.

Zdroj: #HUDBAZCIREJLASKY (Hudba.sk edit)
Foto: archív skupiny