3. júna vychádza jeden z najočakávanejších albumov na rockovej scéne - novinka americkej kapely Queens of the Stone Age (QOTSA) s názvom ...Like Clockwork. Podobne ako väčšina veľkých tohtoročných albumov (Bowie, Timberlake, Daft Punk...) je novinka týždeň pred vydaním sprístupnená na bezplatné streamovanie.

Album ...Like Clockwork si môžete vypočuť v plnej dĺžke na iTunes.com/QOTSA

"Like clockwork" je v angličtine termín používaný pre niečo, čo je jednoduché, plynulé a má ľahký priebeh. Nahrávanie albumu s týmto názvom však prebiehalo úplne naopak. "Ten názov pomenúva situáciu, ktorá sa za celú dobu nahrávania ani raz nenastala... Bol to hektický rok plný osobných vzostupov a pádov," prezradil o príprave albumu líder kapely 
Josh Homme.

Napriek tomu sa Queens of the Stone Age dali do práce. 
"Som ten typ, ktorý si proste odpľuje a povie 'tak a ideme na to'. Vždy hrám o tom, ako sa vysekám z problémov a akokoľvek je to nepohodlné, je to smer, ktorým som sa rozhodol vydať. Nesnažím sa niečo dosiahnuť, je to dokument o všetkom, čo sa dialo v poslednej dobe, v dobrom i v zlom. Jedného dňa vám odíde bubeník, s ktorým hráte desať rokov, druhý deň ráno zaklope na dvere štúdia Elton John..." dodal Homme.

Prečítajte si: Elton John spoznal Queens of the Stone Age vďaka svojmu šoférovi

Okrem anglického šľachtica sa medzi hosťami na albume objavili Mark LaneganNick Oliveri, Dave Grohl (Foo Fighters), Trent Reznor (NIN), Alex Turner (Arctic Monkeys) alebo Jake Shears (Scissor Sisters). QOTSA predstaví novinku na letnom európskom, prevažne festivalovom turné. V okolí Slovenska bude mať viacero zastávok - na maďarskom Volt festivale (3. júla), na Rock for People v Hradci Králové (4. júla) či na poľskom festivale Open'er (5. júla). Jediný nefestivalový koncert v okolí odohrá 2. júla vo viedenskej Stadthalle.

Ešte pred zverejnením albumu na iTunes kapela predstavila inú, originálnu ochutnávku albumu. V temnom 15-minútovom videu znie päť skladieb z novej nahrávky.


Tracklist albumu ...Like Clockwork:

1. Keep Your Eyes Peeled (feat. Jake Shears)
2. I Sat By The Ocean
3. The Vampyre of Time and Memory
4. If I Had A Tail (feat. Alex Turner, Nick Oliveri, Mark Lanegan)
5. My God Is The Sun
6. Kalopsia (feat. Trent Reznor)
7. Fairweather Friends (feat. Elton John, T. Reznor, N. Oliveri, M. Lanegan, Alain Johannes, Brody Dalle)
8. Smooth Sailing
9. I Appear Missing
10. ...Like Clockwork


Text: Hudba.sk (zdroj: archív spravodajstva)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Queens of the Stone Age