Slovenská pop-rocková skupina Para uvedie v piatok 28. septembra do života svoj nový štúdiový album. Nahrávku s názvom Menšina pokrstí v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Podľa oficiálnej webstránky para.sk vyjde nový album osem dní pred krstom - vo štvrtok 20. septembra.

Kapela Para vznikla v septembri 1995, na hudobnej scéne je teda už takmer sedemnásť rokov. Na svojom konte má štúdiové albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007) a Povstanie (2010). Zostavu skupiny tvoria: Tomáš "Lasky" Šedivý (spev), Matúš Vallo (basgitara), Juraj "Medveď" Marikovič (gitara), Oliver Sadovský (perkusie), Daniel Buzinkay (bicie nástroje) a Johnny (gitara). 

V lete sa Para predstavila len na niekoľkých podujatiach, napríklad v júli na Žákovic Open alebo v auguste na Grape festivale. Dnes večer ju čaká vystúpenie na Cigánskom Bašaveli na Červenom Kameni a 31. augusta koncert na Záleskej divadelnej púti. Na jeseň vystúpi na Pohoda Indoor Camping festivale, ktorý sa bude konať 26. a 27. októbra v Trenčíne. 

Vstupenky na krst nového albumu sa už predávajú za osem eur, na mieste bude vstupné desať eur. 

Para - Ty si pre mňa jediná

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Para