Americkí hip-hopoví interpreti Lil Wayne a Nicki Minaj posunuli vydanie svojich nových albumov. Lil Wayneova jedenásta sólovka s názvom Tha Carter V mala pritom vyjsť už včera, no v pondelok Mack Maine, prezident labelu Young Money Entertainment oznámil, že sa tak nakoniec nestane. Nový termín vydania zatiaľ neohlásil.

Nicki Minaj, ktorá takisto patrí pod Young Money Entertainment, mala svoju tretiu štúdiovku The Pinkprint vydať 24. novembra. Nahrávka sa ale dostane do predaja až 15. decembra. 31-ročná raperka z nej však zverejnila aspoň nový singel Only, v ktorom hosťujú spomínaný Lil Wayne, ďalej Drake a Chris Brown.


Biografie

Lil Wayne, občianskym menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších deväť štúdiových nahrávok vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka I Am Not A Human Being II vyšla vlani v marci. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006).

V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už viac ako 100 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - piesňou Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane.

Nicki Minaj, vlastným menom Onika Tanya Maraj, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2007 mixtapeom Playtime Is Over. Neskôr podpísala zmluvu s vydavateľstvom Young Money Entertainment. Debutový album Pink Friday vydala v novembri 2010 a v USA aj vo Veľkej Británii získal platinu. Pochádzajú z neho single ako Moment 4 Life (feat. Drake), Super Bass alebo Fly (feat. Rihanna). Druhú štúdiovku s názvom Pink Friday: Roman Reloaded, ktorá obsahuje napríklad hit Starships, vydala v roku 2012. Svoj hlas prepožičala Steffie v animovanej snímke Doba ľadová: Zem v pohybe (2012) a tento rok sa predstavila v romantickej komédii Jedna za všetky.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/LilWayne

Súvisiaci interpreti: Lil Wayne, Nicki Minaj