V berlínskom vydavateľstve Mono.Noise vychádza debutové EP Impulz z hudobnej produkcie talentovaného a medzinárodne obsadzovaného slovenského dídžeja a producenta Denesa Totha. Novinka prináša impulz v podobe melodického housu, ktorá poslucháčov roztancuje doma aj v kluboch.

Denes Toth je ostrieľaným dídžejom, ktorý ma za sebou množstvo hraní nielen doma na Slovensku ale aj v zahraničí. Úspech za mixpultom mu však nestačí, preto sa rozhodol vydať svoje prvé EP. Jeho tvorba zaujala berlínsky label Mono.Noise, ktorá pod svojou hlavičkou združuje viaceré známe mená elektronickej klubovej scény ako napríklad Martin Eyerer, Erly Tepshi, Tony Casanova, Naeiiv, Daniele di Martino či Guzy. 

Denes má za sebou už jednu úspešnú spoluprácu so zahraničným labelom. Liverpoolske vydavateľstvo Circus Recordings mu v minulosti vydalo remix skladby Pleasure Defined od Yousefa. Teraz však prichádza s vlastnou tvorbou, EP s príznačným názvom Impulz, ktoré obsahuje dve skladby – titulnú Impulz a Globus.

Skladba Impulz zaujala už v demo verzii, kedy sa jej dostalo sympatickej podpory prostredníctvom videa producentského dua Undercatt, ktoré na svojich sociálnych sieťach v priamom prenose vyhľadávalo zaujímavé demo nahrávky. Undercatt tak ako prví ešte vlani v novembri upozornili na výrazný tanečný potenciál skladby, ktorej predpovedali úspešnú budúcnosť na klubovej scéne. Neskôr Impulz podporilo viacero zahraničných mien ako Super Flu, James Zabiela, Guzy, Bebetta, či Marco Faraone. 

Obe skladby mali ešte pred dnešným oficiálnym vydaním špeciálne uvedenie. Skladba Impulz bola vo štvrtok odpremiérovaná na Soundcloude amerického hudobného kanálu Electronic Groove a druhý track Globus bol prvýkrát oficiálne zverejnený na francúzskej hudobnej platforme Sweet Music. EP Impulz od dnes nájdete na Beatporte aj na všetkých hudobných streamovacích službách.
 




Denes Toth je slovenský dídžej, producent a zakladateľ úspešnej série večierkov elektronickej hudby Moody. Domácu a zahraničnú nezávislú elektronickú hudbu propaguje v rozhlasovom vysielaní aj prostredníctvom webových stránok Moodyverse Music Blog, hudobného blogu, ktorý vymyslel, založil a vedie. Na hudobnej scéne sa pohybuje už 20 rokov. Pravidelne vystupuje po boku svetových mien na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku a vystúpil na festivaloch ako B my Lake, Sziget, Balaton Sound, Grape, či Beats for Love.

Tento rok zdieľal spoločné pódium s viacerými špičkovými umelcami tanečnej scény. So Solomunom a Hernanom Cattaneom si zahral pri Balatone, s Adriatique vystúpil v klube Akvárium v Budapešti a na párty Balaton Piknik hral po boku Jana Blomqvista a Kollektiv Turmstrasse. Najbližšie má namierené do Zvolena, kde 12. novembra zahrá na jubilejnom 100. vydaní legendárnej noci Funken Gruven a do Cinema Hall Budapest, kde 27. novembra okrem neho vystúpia aj Mathame a Glowal. 

 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Denes Toth. Správu sme upravili.