Mladý herec z televízneho seriálu Pán Profesor predstavuje ďalšiu hudobnú novinku. S jeho hereckým kolegom, Matúšom Kolárovským alias Yaelom, vydávajú skladbu Choď už domov, ktorá nesie hlboký odkaz.


"S Matúšom Kolárovským sa poznáme od detských čias a vystupujeme spoločne aj v televíznom seriáli, takže som presne vedel, že si aj v hudobnom svete porozumieme. Obaja sme veľmi radi, že sme sa dopracovali k prvému spoločnému singlu. Refrén nám obohatila speváčka Katarzia a mne sa tým splnil taký malý sen, keďže je to moja najobľúbenejšia slovenská speváčka," vysvetľuje hovorí Simon Štubniak alias The Curly Simon.

"Spoločne nám hlasy krásne sadli a vytvorili skladbu Choď už domov, ktorá v sebe ukrýva aj odkaz toho, aby sa človek už netrápil hľadaním niečoho, čo potrebujeme alebo chceme, na miestach, kde sa to v skutočnosti nenachádza vôbec," dodáva. Skladba vznikla spontánne a jej produkciu zvládli mladí umelci za pár dní. Naopak videoklip sa rozhodli poňať inak. Zábery, ktoré môžeme vidieť vo videoklipe, sa zbierali celé dva roky od niekoľkých desiatok ľudí.


"Pieseň Choď už domov sme vytvorili takpovediac spoločnými silami. V štúdiu som si začal hrať melódiu na klavíri a postupne som v nej začal počuť slová, ktoré sa nakoniec stali aj refrénom skladby. S Maťom Turcerom sme beat ešte v ten večer sprodukovali a skladba dostala prvú podobu. Klip má naopak dlhšiu časovú os. Pozostáva zo záberov, ktoré sme natočili v priebehu posledných dvoch rokov. Nahrávky použité v klipe sú nielen od nás, ale aj našich kamarátov alebo dokonca od cudzích ľudí. Chceli sme docieliť, aby sa v tom klipe ako aj v skladbe našiel naozaj každý, kto tieto slová potrebuje počuť," uzatvára Simon.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Diana Studeničová. Text správy sme upravili.