Minulý rok Zdenka Predná po dlhšej odmlke zverejnila singel Horí dom, v ktorom mohli poslucháči počuť aj raperov Separa a Karla. Po viac ako roku speváčka opäť prekvapila svojich fanúšikov, keď na Štedrý deň zverejnila novú skladbu s príznačným názvom Vianočná. Nejde však o typický vianočný singel.

Na skladbe spolupracovala Zdenka Predná so svojím manželom, známym slovenským hudobníkom, skladateľom, dirigentom a producentom Oskarom Rózsom. Ten opísal vznik piesne ako "predvianočnú náhodu", pretože zámerom nebolo vytvárať niečo vianočné. Základ skladby, ktorý vznikol ešte niekedy okolo roku 2014, bol však napísaný v období Vianoc. Preto dostala pracovný názov Vianočná, ktorý jej napokon aj zostal. 

"Nebola to žiadna plánovaná akcia v zmysle, že ideme vydať vianočný singel. My dvaja so Zdenkou sme impulzívni a spontánni ľudia, keď sme na pieseň pred tohtoročnými Vianocami náhodne narazili, tak sme si povedali – veď je to krásna vec, dokončime to," hovorí Oskar Rózsa.


Jedným z odkazov piesne nielen pre toto krátke obdobie, ktoré slávime v závere roka, by mohlo byť podľa slov hudobnej dvojice aj to, že ako ľudia máme šancu vždy rásť. Prezradili tiež, že každoročne sa snažia rodine a blízkym priateľom pripraviť a poslať hudobné pranie a tento rok sa rozhodli, že to spravia inak a vianočný pozdrav v podobe skladby Vianočná venujú všetkým. 

Fanúšikovia Zdenky Prednej sa môžu tešiť aj na ďalšie nové skladby, ktoré by mali uzrieť svetla sveta v budúcom roku. 

Redakciu Hudba.sk informoval Michak Kočiš z agentúry ProMusic. Správu sme upravili.

Foto: Katarína Bellová

Súvisiaci interpreti: Zdenka Predná