V hudobno-zábavnom programe Legendy popu sa bude v piatok po 20:10 spomínať na najväčšie hity českej speváčky Marie Rottrovej. Piesne ako Lásko voníš deštěm, Řeka lásky, či Skořápky orechů si jeden večer požičajú najmä mladé speváčky známe z talentových súťaží. Predstavia sa však aj skúsenejšie mená ako Misha a Sisa Sklovska.

Posledné vydanie programu Legendy popu s Daliborom Jandom sledovalo podľa hovorcu RTVS Richarda Šümeghyho 309-tisíc divákov. Obľúbená relácia tak minulý piatok (25.1.) dosiahla šiestu najvyššiu sledovanosť spomedzi všetkých doterajších vydaní. Štvrtá séria programu prinesie aj nezabudnuteľné skladby Karla Svobodu, ako aj vydanie venované najkrajším piesňam o láske.

Najskôr si však diváci na Jednotke môžu už tento piatok (1.2.) zaspomínať na legendárne skladby Marie Rottrovej. Spievať ich budú účastníčky Hlasu Česko Slovenska (Markéta Poulíčková, Nikoleta Spalasová, Kateřina Petráňová), superstaristky Monika Bagárová a Markéta Konvičková, či ostrieľané speváčky Misha a Sisa Sklovska. Na scéne Legiend popu vystúpi aj Marie Rottrová, ktorá zaspieva skladby Prstýnek a Žaluzie. Glosátormi budú Milan Lasica a textár piesní Marie Rottrovej Jaroslav Wykrent.

Legendy popu - Marie Rottrová:
(zoznam interpretov a ich skladieb)

Markéta Poulíčková - Lásko voníš deštěm
Nikoleta Spalasová - Ten vůz už jel
Misha - Zřejmě letos nikde nejsou kytky
Monika Bagárová - Řeka lásky
Markéta Konvičková - Lásko
Sisa Sklovska - Som taká, aká som
Kateřina Petráňová - Skořápky ořechů
Marie Rottrová - Prstýnek
Marie Rottrová - Žaluzie


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy. Ďalšie podrobnosti nájdete na webe Legendypopu.stv.sk a na Facebook stránke Legendy popu.

Súvisiaci interpreti: Marie Rottrová