Americký hudobník Bruce Springsteen spomínal počas koncertu v Kapskom Meste na svojho nedávno zosnulého kolegu Petea Seegera. "Včera v noci som prišiel o veľmi dobrého priateľa a hrdinu, ktorý bol odvážnym bojovníkom za slobodu," povedal Springsteen.

Šesťdesiatštyriročný spevák a gitarista pred tým, ako predviedol skladbu We Shall Overcome, ktorú preslávil zosnulý Seeger, rozprával aj o juhoafrickom prezidentovi Nelsonovi Mandelovi. "Vďaka nemu tu dnes môžeme byť," vyhlásil.

Bruce Springsteen vydal v roku 2006 album We Shall Overcome: The Seeger Sessions obsahujúci skladby, ktoré spopularizoval práve Seeger. Dvojica spolu vystúpila v roku 2009 počas inaugurácie amerického prezidenta Baracka Obamu. Spolu s ďalšími hosťami zaspievali pieseň This Land Is Your Land, ktorej autorom je Woody Guthrie.

Na zosnulého Seegera si okrem iných zaspomínal aj gitarista Rage Against The Machine - Tom Morello, ktorý zdôraznil najmä jeho politický vplyv. Morello pritom len nedávno spolupracoval práve so Springsteenom na jeho najnovšom albume High Hopes a objavil sa aj vo videoklipe ku skladbe Just Like Fire Would.


Zdroj: SITA, Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Alex Brandon

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen