Skupina Billy Barman má za sebou jarné klubové turné s názvom ZERO tour, ktorým po poslednom albume Zlatý vek (2020) symbolicky otvorila novú kapitolu svojej existencie. Tesne pred prvými koncertmi s novou členkou zostavy Laurou Jaškovou obľúbená kapela vydala singel Zero, a teraz k nemu zverejňuje aj pôsobivý videoklip.


"Na začiatku bola idea veľkej neónovej basgitary svietiacej v tme. Takýto špeciálny hudobný nástroj nám vyrobili Jakub Kolarovič a Alex Zelina a na ňom sme potom spolu s režisérmi postavili celý vizuál," hovorí na úvod bubeník Matej Ruman, ktorý si v klipe zahral predavača rýchleho občerstvenia s čiapkou "I need acid".

Hlavnou hviezdou vizuálu je však práve Matejova nová parťáčka z rytmickej sekcie. Laura Jašková, známa pod pseudonymom Meowlau (v duu Meowlau x Val pôsobí so speváčkou Valentínou Vlkovou), sa stala členkou kapely Billy Barman minulý rok v septembri.

"Skladba aj video sú venované našej novej basgitaristke Laure. Jednak sa na novej pesničke autorsky podieľala, a zároveň je ústrednou postavou klipu," hovorí spevák Juraj Podmanický, ktorý je v klipe Lauriným šoférom na nočnej jazde starým kabrioletom, do ktorého postupne naskočia všetci členovia skupiny, pričom najzáhadnejšou postavou je klávesák Jakub Tvrdík. Cestu pripomínajúcu film Strach a hnus v Las Vegas zakončia v starom sklade, kde odohrajú koncert uprostred davu fanúšikov. 


"Vzhľadom na text piesne bolo jasné, v akom aute sa opäť budeme voziť - už celkovo tretíkrát v histórii našich videoklipov. Týmto pozdravujeme klub Saabistov na Slovensku aj v Čechách," dopĺňa svojich kolegov gitarista Jozef Vrabel.

Skvele natočený videoklip s dynamickým strihom režírovala dvojica Pepe Ehrenberger a Damián Pastirčák.

Singel Zero je prvou ochutnávkou z nového materiálu, na ktorom Billy Barman pracujú od jesene 2021. Po letnej festivalovej sezóne plánujú pokračovať v skladaní a nahrávaní nových skladieb, v poradí piaty štúdiový album kapely by mal vyjsť v priebehu roka 2023.

Prečítajte si tiež: Billy Barman sa na Zero Tour 22 predviedli v novej zostave a skvelej forme

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka zo Slnko Records. Správu sme upravili a doplnili. Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnom webe kapely www.billybarman.sk a sociálnych sieťach.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman