Kultová a zásadná rocková kapela System of a Down vystúpi v Prahe 14. augusta v areáli Incheba Open Air, Výstaviště Holešovice. Na jednodňové podujatie s názvom Aerodrome prinesú okrem najväčších hitov ako Chop Suey, BYOB, Lonely Day, Toxicity, Prison Song či Bounce aj špeciálnych hostí.

Na pódiu im budú robiť spoločnosť metaloví Killswitch Engage, punk.rockoví NOFX a keltskí divokí punkáči Flogging Molly. Nadšenie z blížiaceho sa turné prezradil aj basgitarista SOAD Shavo Odadjian fotografiou z nácviku a komentárom na sociálnej sieti: “Vidíte, čo sa chystá? Presne toto sme chceli! Veľmi pozitívne, klobúk dole pred mojimi parťákmi z kapely. Už sa tešíme na turné, bude to veľké!"  

Skupinu System of a Down tvoria od roku 1997 Daron Malakian, Serj Tankian, Shavo Odadjian a John Dolmayan. Vznikli ešte v roku 1994 v Kalifornii, no s iným bubeníkom. V roku 2006 získala štvorica cenu Grammy v kategórii Best Hard Rock Performance za skladbu B.Y.O.B. Na konte majú päť regulérnych albumov (System of a down, Toxicity, Steal this albu!m, Mezmerize a Hypnotize), vďaka ktorým si získali rešpekt nielen metalových fanúšikov po celom svete. Po päťročnej prestávke sa v roku 2011 opäť stretli a začali koncertovať.  

Vstupenky na Aerodrome so System of a Down, Killswitch Engage, NOFX a Flogging Molly sa predávajú od 52,64 eur do 82,50 eur za takzvané "Golden Circle" lístky.

  
Redakciu Hudba.sk informoval a fotku poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music.

Súvisiaci interpreti: System of a Down