Slovenská speváčka Karin Ann v máji tohto roka vydala debutové EP lonely together a vzápätí vyrazila na dvakrát preložené turné s poľskou hviezdou Sanah, počas ktorého sa stretla s vrelým prijatím tamojšieho publika. Dvojmesačnú šnúru ukončila tento týždeň v Krakowe a hneď prichádza s ďalšou novinkou.

Je ňou singel a videoklip in company, ktorý je prvou lastovičkou jej druhého EP, na ktorom momentálne pracuje a plánuje ho vydať začiatkom budúceho roka. Autorkou piesne je Karin Ann, o hudobnú produkciu sa postaral Tomi Popovič a mixáž mal na starosti americký zvukový inžinier a viacnásobný držiteľ ocenenia Grammy Tony Maserati, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Beyoncé, Lady Gaga, Alicia Keys, Selena Gomez, Gwen Stefani alebo The Black Eyed Peas.

"Táto skladba je o tom, aký osamelý a uväznený sa človek môže cítiť vo svojej vlastnej hlave, nehľadiac na to, či je sám alebo v miestnosti plnej ľudí," vysvetľuje Karin text a inšpiráciu svojho najnovšieho singla. Myšlienku skladby zaujímavo podčiarkuje videoklip, ktorý vzdáva hold veľkým maliarskym majstrom a ich dielam. Hlavným motívom sú klasické i moderné maľby, ktoré ožívajú priamo pred očami diváka.


Karin Ann na tomto nápade pracovala spoločne so slovenským filmárom Kunesom, ktorý je režisérom videoklipu. "
S Karin si rozumieme a navzájom sa kreatívne rešpektujeme. Šlo nám o samotu a jej zhmotnenie v známej a veľmi krásnej forme. Proces výberu konkrétnych malieb, ktoré danú tému vystihujú, či už vizuálne alebo v kontexte, prebehol veľmi rýchlo a hladko. Z výsledku mám radosť," hodnotí vydarenú spoluprácu Michal "Kunes" Kováč.

Zaujímavosťou je, že ešte pred oficiálnym zverejnením videoklip získal ocenenie v kategórii Best Production Design v rámci aktuálnej jarnej edície ocenení Music Video Awards 2021, ktoré sú organizované pod patronátom spoločnosti Film Freeway.

Umelecké diela, ktoré inšpirovali videoklip in company:

Edmund Hodgson Smart - Dawn (1907)
Johannes Vermeer - Girl Reading a Letter at an Open Window (1657-1659)
Stephen Mackey - The Looking Glass (2015)
Sir John Everett Millais - Ophelia (1851-1852)
Anna Rémich - "when shall the light see my eyes"

Karin Ann je 19-ročná slovenská speváčka, skladateľka a textárka, ktorej meno sa rýchlo stalo známym aj v zahraničí vďaka alternatívnej pop music, pre ktorú sú typické silné posolstvá a otváranie spoločensky tabuizovaných tém. Na scéne je len od jari 2020, no jej videoklipy s unikátnou, často temnou atmoférou už nazbierali na Youtube dva milióny spolu vzhliadnutí. Články o nej sa objavili vo svetových médiách ako sú New York Times, MTV, Noctis, Bild, Wonderland či 1883.

Prvý rok na hudobnej scéne symbolicky uzavrela  vydaním debutového EP lonely together, na ktorom ukázala svoju schopnosť prekračovať hudobné hranice a neviazať sa striktne k jedinému  žánru. Počas spomínaného turné so Sanah vyvolala v Poľsku rozruch, keď v tamojšej striktne konzervatívnej národnej televízii TVP2 v priamom prenose verejne podporila LGBT+ komunitu odetá do dúhovej vlajky. Následne sa 24. júla so svojím videoklipom babyboy stala súčasťou programu slovenského podujatia Pride 2021.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili.