Talentovaná speváčka Carly Rose Sonenclar si najnovším vystúpením, v ktorom ponúkla svoju verziu piesne Rolling In The Deep od Adele, opäť získala na svoju stranu porotu aj väčšinu televíznych divákov amerického X Factoru. Vyzerá to tak, že svojho súpera o prvé miesto Tate Stevensa naspäť na vrchol tak rýchlo nepustí.

Po minulotýždňovom víťazstve so skladbou Somewhere Over The Rainbow siahla Carly spolu so svojou mentorkou Britney Spears znova po náročnej skladbe, ktorá by dala zabrať aj skúsenejším spevákom. Song Rolling In The Deep tak bol pre speváčku ďalšou výzvou, ktorú v konečnom dôsledku zvládla tak, ako sme už u nej zvyknutí. Znova na výbornú.  

V rámci pomalšieho úvodu skladby nechýbali z jej strany emócie, ktoré sú pre túto pieseň príznačné. Je takmer neuveriteľné s akou ľahkosťou vie trinásťročné dievča precítene podať takúto emotívnu skladbu. Následne, v rýchlejšej časti songu, vložila do svojho výkonu potrebnú dávku energie a výborne sa oprela do svojho hlasu tam, kde si to charakter skladby doslova vyžadoval.   

Carly Rose Sonenclar – Rolling In The Deep (X Factor USA 2012)

Spätná väzba zo strany porotcov iba potvrdila talent mladučkej speváčky. L.A. Reid síce nevnímal toto vystúpenie ako doteraz najlepší výkon Carly, no podotkol, že aj jej druhý najlepší výkon je lepší ako tie najlepšie výkony ostatných súťažiacich. Demi Lovato bola na speváčku hrdá, a to aj napriek tomu, že nie je jej mentorkou. Britney sa v rámci svojho hodnotenia vyjadrila k výberu skladby. Zdôraznila, že si uvedomovali, že táto pieseň bude pre Carly výzvou, avšak boli ochotné podstúpiť toto riziko a dostať tak speváčku v súťaži na ďalšiu úroveň.

Súťaž opustil Vino Alan  

Na opačnom konci ako Carly, na tom smutnejšom, sa tento týždeň ocitol spevák Vino Alan, ktorý súťaž nadobro opustil. V súboji o postup mu konkurenciu robila speváčka Diamond White, ktorú porotcovia po odspievaní songov o záchranu poslali do ďalšieho kola. Vino Alan si tak v americkom X Factore zaspieval posledný raz. Pozrite si jeho vystúpenie, ktorým sa snažil vybojovať si svoje miesto medzi šesticou najlepších súťažiacich.  

Vino Alan – Trouble (X Factor USA 2012)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Thexfactorusa.com

Súvisiaci interpreti: Adele