V závere roka 2022 oznámila Céline Dion, že trpí vzácnym neurologickým ochorením zvaným Stiff-Person Syndrom, tzv. syndróm stuhnutej osoby, ktorý ovplyvňuje aj jej spev. O pár mesiacov neskôr zrušila všetky vystúpenia naplánované na roky 2023-2024. Odvtedy sa jej stav neustále zhoršuje a stráca kontrolu nad svojím svalstvom.

Rozhodla sa, že sa podelí o svoje skúsenosti s týmto vzácnym ochorením, ktoré postihuje iba jedného človeka z milióna. Preto naň neexistuje žiadna cielená liečba. Speváčka zdieľa informácie o tom, že pripravuje dokument I Am: Celine Dion, ktorý nebude zameraný na jej kariéru, ale na jej ochorenie. Rozprávaním o ňom chce pomôcť ľuďom, ktorí týmto ochorením trpia.

Je obdivuhodne silná a odmieta, aby ju je ochorenie definovalo. "Týchto posledných pár rokov bolo pre mňa veľkou výzvou, cesta od objavenia môjho stavu k naučeniu sa s tým žiť a zvládať to, ale nenechať sa tým definovať. Ako pokračuje cesta k obnoveniu mojej kariéry, uvedomila som si, ako veľmi mi to chýbalo, keď som nemohla vidieť svojich fanúšikov. Počas tejto neprítomnosti som sa rozhodola, že chcem zdokumentovať túto časť svojho života, pokúsiť sa zvýšiť povedomie o tomto málo známom stave, pomôcť ostatným, ktorí zdieľajú túto diagnózu," uviedla Céline Dion.

"Tieto kŕče ovplyvňujú každý aspekt môjho života, niekedy spôsobujú ťažkosti pri chôdzi a nedovoľujú mi používať hlasivky na spievanie tak, ako som zvyknutá," vysvetlila Dion so slzami v očiach," vysvetlila speváčka vo videu, ktoré zdieľala s fanúšikmi na sociálnej sieti.

 

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)