Dvojica Shina a Daniel Salontay už onedlho vyrazí na akustické turné, v rámci ktorého sa predstaví v Novom Meste nad Váhom, Piešťanoch, Žiline, Banskej Bystrici a na festivale Cherchez La Femme v bratislavskom KC Dunaj.

V novom programe pripravenom pre ich Muzika Akustika Tour 2013 sa objaví zvuk vibrafónu a klavíra v podaní Stroona, a na veľkom plátne sa za kapelou bude odvíjať farebný vizuálny príbeh v podaní VJ K_freak. To v kombinácii s poetickými textami a progresívnym gitarovým umením sľubuje ojedinelý zážitok. 

Longital má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny. Okrem toho však formácia spolupracuje aj na pôvodných filmových dielach a divadelných hrách v Čechách (divadlo Continuo) a na Slovensku (divadlo GUnaGU, Štúdio Tanca).


Spolu s Longitalom počas festivalového večera Cherchez La Femme vystúpi aj OK Bonnie z Francúzska. Táto skupina okolo speváčky a gitaristky Justine Bonneville hrá mix elektroniky, alternatívneho rocku a psychedelie. Ich poetické pesničky sú jemné a krehké, na konci s vygradovanými hudobnými emóciami.

Termíny koncertov Muzika Akustika Tour 2013:

05.04. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
13.04. - Bratislava, KC Dunaj (Cherchez La Femme)
18.04. - Piešťany, Kursalón
19.04. - Žilina, Stanica
20.04. - Banská Bystrica, Divadlo Štúdio tanca

Zdroj: PR, Longital
Foto: Longital.com - Jaro Ridzoň

Súvisiaci interpreti: Longital