Po videách Stokujeme vonku, Odviati vetrom a JBMNT zverejnila včera formácia Kontrafakt už štvrtý oficiálny klip k albumu Navždy (2013). Vznikol ku skladbe V mojom svete, v ktorej hosťujú raperi Separ a Ektor. Vo videu nechýbajú drsné zábery z ulice, aktéri však zároveň ukázali, že si radi doprajú luxus.

Režisér a kameraman Michal "Kunes" Kováč vo videoklipe V mojom svete zobrazil premenu životného štýlu úspešných raperov na Slovensku pri ich ceste na vrchol. Temné začiatky s atmosférou každodennej revolty a boja o prežitie ilustruje počas Separovho úvodu zábermi na horiace fľaše či pouličné bitky v temných zákutiach sídlisk. Neskôr počas slôh Ega a Ektora dostávajú čoraz väčší priestor aj drahé handry, mobily a autá.

"Cigánsky sen" vrcholí, keď Rytmus priletí na helikoptére na parkovisko medzi panelákmi, pričom zábery zo sídliska strieda prechádzka v smokingu medzi kusmi bravčového v chladiacom boxe. Po skončení skladby v produkcii mladého talentu Maiky Beatz však oslava úspechu pokračuje. Všetci zainteresovaní sa totiž nechali spoločne natočiť v historických priestoroch veľkej sály, kde si okázalo užívajú stredovekú hostinu. O hejterské komentáre teda opäť nebude núdza.


Album Navždy vyšiel koncom roka 2013 a už niekoľko mesiacov patrí medzi najpredávanejšie platne na Slovensku aj v Česku. Navyše sa dá predpokladať, že jeho propagácia formou videoklipov tak skoro neskončí. Horúcimi adeptmi na oficiálne video sú aj skladby PodzemieTAXI (obidve feat. Laris Diam) či titulná Navždy, silné sú však aj emotívne skladby #SSMD a Čistá duša alebo ghetto-funková Kým neskapem. Jedno však je isté - Kontrafakt novým albumom opäť potvrdil svoju pozíciu hegemóna na scéne, čo dokazuje aj video z februárového krstu v bratislavskom MMC.

TIP: Čo dáva rap Kontrafaktu desať rokov po debute E.R.A.?


Autor: Patrik Marflák
Foto: Instagram/rytmusjepan

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt