Barbora Repková je známa najmä z pôsobenia v divadle a v mediálnej sfére v Košiciah, no čoraz častejšie sa prezentuje aj ako speváčka pod umeleckým menom Bara. Po energickej piesni Fantazma, šansóne Rozbité jablko a singli Časopriestor predstavuje formou videoklipu ďalšiu svoju pieseň.

Text skladby Maľujem vlastnú tvár vznikol ešte pred pandémiou zo speváčkinho pocitu, že ľudia kritizujú všetko navôkol. Je výpoveďou o tom, že ľudia môžu byť takí, akých ich chcú ostatní, ale nebude to v nich nikdy nič pekné rozvíjať. Pieseň predstavuje Barborine myšlienky o spoločnosti aj o nej samej. "O tom, že môžem byť taká, akou ma chcú ostatní, ale načo by to bolo dobré. Môžeme byť nemí, robiť veci tak, ako sa očakávajú, pretvarovať sa, ale nebude to skutočnosť," vysvetľuje Bara.

Skladba bola v pôvodnej verzií od Simona Sýkoru v elektronickej podobe, ktorá sa postupne pod Bariným spracovaním vyformovala do H molového aranžmánu v sprievode gitary, bicích a basy. Nahrávanie prebiehalo v košickom štúdiu Mariána Čekovského. "Chcela som nahrávať v Košiciach a o tomto štúdiu som počula od iných hudobníkov. A očividne v dobrom, keďže som tam zakotvila a plánujem tam nahrávať aj svoje prvé sólové štúdiové EP. Vedela som, aký feeling má pieseň mať a ako ju chcem naspievať," hovorí speváčka o pocitoch z nahrávania, ktoré mal producentsky pod dohľadom Marko Bröstl.


Pôvodný plán bol k piesni nakrútiť príbehový námet, v ktorom sa malo zúčastniť viacero osôb z divadelného a tanečného sveta. Kvôli pandémii však nakoniec dostala jednoduchý vizuál z dielne TL Pro Studia v Bratislave pod vedením Martina Palenčára a Tomáša Leckého, ktorý piesni svedčí. "Keďže text je dosť hutný na slovo a je navyše metaforicky napísaný, zvolili sme radšej jednoduchší vizuál. Najprv sa mala farba liať priamo na mňa, ale to by sme museli natočiť hneď na ostrú. Preto sme zvolili niečo iné a možno aj zaujímavejšie," prezrádza Bara.

Pieseň Maľujem vlastnú tvár sa bude nachádzať na Barinom debutovom EP, na ktorom momentálne pracuje a z ktorého plánuje v najbližšej dobe vydať singel Divý vodopád z producentskej dielne Domiho Stoffa (King Shaolin). Okrem sólovej tvorby pôsobí Bara aj v kapele 7 P.M. a v projekte s huslistkou Zojou Paľovou.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.