MC Gey patrí medzi najzaujímavejších českých rapperov, keďže jeho štýl je podobne ako u Kata z Prago Union založený na slovných hračkách. DJ Fatte zas patrí k najpracovitejším producentom, ktorý obľubuje projekty typu jeden rapper - jeden beatmaker. Nie je preto prekvapením, že táto dvojica chystá už druhý spoločný album, z ktorého predstavili prvú ukážku.

MC Gey a DJ Fatte vydajú ďalší spoločný album tri roky po nahrávke Imaginarium naprosto běžných podivností z roku 2011. Už v septembri by mal doraziť jej nasledovník s názvom Opičí král vrací úder, ktorý vyjde samozrejme prostredníctvom labelu Ty Nikdy. Prvou ochutnávkou je skladba Líná huba břehy mele, ktorú predstavili priamo s videoklipom.

MC Gey & DJ Fatte - Líná huba břehy mele

Common má už vyše týždňa vonku svoju desiatu štúdiovku s názvom Nobody's Smiling. Tri dni po jej vydaní vypustil tento veterán zo Chicaga ďalší videoklip, tentoraz sa vizuálu dočkal track Diamonds s hosťujúcim Big Seanom.

Common feat. Big Sean - Diamonds

Homeboy Sandman ani tento rok nezostane len pri jednom release. Začiatkom roka vydal EP White Sands, na ktoré nadviaže už 2. septembra albumom Hallways. A aby bolo všetkým jasné, že to myslí vážne, Boy Sand spolu s názvom a termínom vydania novinky predstavil aj prvú ukážku. Stala sa ňou skladba America, The Beautiful, ktorú produkoval Jonwayne.

Homeboy Sandman - America, The Beautiful

Onyx zaznamenali v marci vcelku úspešný comeback s albumom #WakeDaFucUp, ktorý kompletne produkovali nemeckí Snowgoons. Najnovšie tento počin pripomínajú klipom k tracku TurnDaFucUp.

Onyx - TurnDaFucUp

Black Milk momentálne pracuje na ďalšej sólovke s názvom If There's A Hell Below, ktorá by mala vyjsť ešte tento rok. S najväčšou pravdepodobnosťou sa na nej bude nachádzať aj skladba Detroit’s New Dance Show, ktorá má výrazne elektronický zvuk.

Black Milk - Detroit’s New Dance Show

Ďalšími soulovými a r'n'b piesňami, ktoré sa dočkali coververzií od Raekwona, sa stali Could It Be I'm Falling In Love od The Spinners a Give Me Your Love od Sylvie Striplin. Nech sa páči.

Raekwon - Could It Be I'm Falling In Love

Raekwon - Give Me Your Love

Raekwonov kolega z Wu-Tang Clanu RZA zas spojil sily s rockovou kapelou Faulkner a výsledkom ich spolupráce je skladba NY Anthem. Tá bude oficiálnou piesňou klubu New York Yankees a tiež tohtoročného tenisového turnaja US Open. Track sa dočkal už aj videa.

RZA & Faulkner - NY Anthem

Ako newyorská hymna sa dá označiť aj oficiálny remix skladby Industry od Cormegu. Ten si doň pozval troch členov niekdajšieho legendárneho zoskupenia Juice Crew, konkrétne sú to Masta Ace, Craig G a Kool G Rap. Pôvodná verzia sa nachádza na albume Mega Philosophy, ktorý Cormega vydal len pred niekoľkými dňami.

Cormega feat. Masta Ace, Craig G & Kool G Rap - Industry (Juice Crew Remix)

Nový album má čerstvo vonku aj Reks, ktorý v polovici júla vydal dlho očakávanú štúdiovku Eyes Watching God. Na nej nájdete aj vec s názvom Garvey, v ktorej hosťujú N.O.R.E. & Saigon. A práve táto spolupráca sa teraz dočkala videa.

Reks feat. N.O.R.E. & Saigon - Garvey

Producent Statik Selektah už o tri týždne predstaví svoj ďalší počin, ktorý ponesie názov What Goes Around. Ďalšou ochutnávkou z neho sa stal track Alarm Clock. V ňom sa za mikrofón postavila zostava v zložení Ab-Soul, Jon Connor, Logic a Francesca.

Statik Selektah feat. Ab-Soul, Jon Connor, Logic & Francesca - Alarm Clock

Asher Roth pripomína svoj vydarený album RetroHash pomocou ďalšieho videa. Konkrétne ide o vizuál k úvodnej skladbe Parties At The Disco s hosťujúcou speváčkou ZZ Ward.

Asher Roth feat. ZZ Ward - Parties At The Disco

Freeway a The Jacka nahrali ešte vlani spoločný album Highway Robbery, ktorý mal vyjsť v novembri, no nakoniec sa jeho vydanie odložilo a do predaja sa dostane až 16. septembra. Aby na seba upriamili pozornosť, rozhodli sa teraz zverejniť video ku skladbe Cherry Pie, v ktorej im asistujú Freddie Gibbs a Jynx.

Freeway & The Jacka feat. Freddie Gibbs & Jynx - Cherry Pie

¡Mayday! a Murs, ktorí prednedávnom vydali spoločný album ¡Mursday!, pokračujú v rýchlom tempe v nakrúcaní ďalších videí. Najnovšie sa tak dostala na rad záležitosť s názvom Brand New Get Up.

¡Mayday! & Murs - Brand New Get Up

Na záver tu máme dve pomalšie veci. Prvou z nich je video k piesni People Change od dua Jaded Inc. To má už chvíľu vonku svoj debutový album s názvom The Big Knock, na ktorom nájdete aj túto skladbu.

Jaded Inc. - People Change

Tou druhou je nový singel Nikki Jean s názvom Summertime Girl. Ten spolu s ňou produkoval Double-0 z Kidz In The Hall a nachádzať sa bude na jej pripravovanom EP, ktoré plánuje vydať na jeseň.

Nikki Jean - Summertime Girl

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/pages/MC-Gey

Súvisiaci interpreti: Common, Homeboy Sandman