Víťaz druhej série Česko Slovenskej SuperStar vydal svoj debutový album až niekoľko rokov po jej skončení. Lukáš Adamec uviedol svoj rovnomenný album spolu s pilotným singlom Horúca láska, ktorý sa stal veľkým letným hitom. Prispel k tomu aj spevákov najúspešnejší videoklip kariéry.

Takmer tri milióny zhliadnutí klipu Horúca láska za štyri mesiace je číslo, ktoré je pre každý ďalší spevákov počin výzvou. Nasledovníkom úspešného singla plného temperamentu je pokojnejšia skladba Keď ma raz odsúdia, ktorej vizuálnu podobu Lukáš Adamec predstavil minulý týždeň. Na albume sa pieseň nachádza ako druhá v poradí. Do istej miery je prekvapením, pretože po úvodnej rezkej Poď sem bližšie usádza poslucháča do melanchólie.

Pop rocková balada s jemne depresívnym textom môže pripomínať pesničku Jaromíra Nohavicu Zítra ráno v pět. V oboch je téma odsúdenia a popravy, v tej Nohavicovej je však viac smútku, kým Adamec, resp. autor textu Vlado Krausz vidí v každom konci nový začiatok.

Videoklip, ktorého autorom je Jaro "Jaris" Vaľko, má nostalgickú atmosféru, no je plný pozitívnych emócií spojených s prirodzeným kolobehom života. Speváka sediaceho v člne - možno je to narážka na mytologického Charóna, akurát chýba povestná minca pod jazykom - striedajú zábery na spomínajúci dôchodcovský pár a následne príchod novej generácie na svet a šťastné mladé rodiny. Celý vizuál vznikal v septembri v lokalite Ružína. Samotná pesnička sa svojím zvukom a náladou hodí do vysielania slovenských rádií, klip takisto môže zaujať konzervatívne mainstreamové publikum (až na tie domáce pôrody). Singel by však určite zniesol aj výpravnejší príbeh a menej gýču.


O hudbu sa postaral bývalý gitarista IMT Smile Tomi Okres, ktorý s Lukášom Adamcom hráva už takmer päť rokov. Práve on je producentom a spoluautorom spevákovho vyzretého debutu. Do štúdia pozval slovenskú muzikantskú špičku - na nahrávaní albumu sa podieľali basgitarista Martin Gašpar, bubeník Marcel Buntaj, perkusionista Jozef Dvořák, gitaristi Peter Bič a Peter Tomko, hráči na klávesy Marián Čekovský a Zoli Sallai, saxofonista Mário "Gapa" Garbera a trubkár Pavol Jeňo.

Aj vďaka tomu si album zaslúži pozornosť poslucháčov a výberom druhého singla spevák určite nič nepokazil. Aj keď udržať sa na vlne, na ktorú ho vysoko vyšvihla Horúca láska počas leta, je náročná výzva. Za úspechom prvého videosingla totiž stojí aj exotická lokácia a silný príbeh zachytený v klipe. Teda veci, ktoré tomu novému chýbajú.

Keďže je však pesnička Keď ma raz odsúdia vystavaná s citom, má spolu s emotívnym klipom šancu osloviť fanúšikov i rádiá. Už teraz síce možno predpokladať, že letný singel v rebríčkoch a štatistikách novinka neprekoná, no úspech Lukáša Adamca bude vďaka umne zvolenému singlu na jesenné obdobie pokračovať aj v ďalších mesiacoch.

Na albume navyše ešte na svoju príležitosť čaká niekoľko ďalších adeptov na single, takže spevák je doslova odsúdený na úspech. Naživo si môžete nové a staršie pesničky Lukáša Adamca vypočuť na jeho práve prebiehajúcom turné, ktoré odštartoval v piatok (27.10.) v Košiciach. Šnúru desiatich vystúpení po celom Slovensku zakončí 18. novembra v Trenčíne.

Vypočujte si sólový debut Lukáša Adamca na Deezeri:



Prečítajte si rozhovor: 

Lukáš Adamec: "Spevák má byť pánom situácie, na koncerte som šéfom ja"

Text: Peter Lehotský
Foto: Youtube / Jaris (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec