Po dvoch rokoch sa hudobný projekt Poetry In Telegrams slovenského gitaristu, speváka a skladateľa Johnyho Štefečka hlási s novou nahrávkou, ktorá nesie biblický názov I, Koheleth. Do portfólia projektu pribudla k veľkým menám z minulých EPčok (Thomas Lang a Jørgen Munkeby) ďalšia nemenej cenná spolupráca.

Bubeníkom Poetry In Telegrams je totiž tentokrát Marco Minnemann. Rodák z Nemecka, ktorý dlhodobo žije a pôsobí v USA, pravidelne spolupracuje s virtuózmi, ako sú Joe Satriani, Guthrie Govan alebo Paul Gilbert. Niekoľko rokov bol tiež členom kapely anglického hudobného mága Stevena Wilsona.

Na albume I, Koheleth sa okrem Minnemanna podieľal aj nemecký producent Roland Grapow, ktorý sa rovnako ako pri predchádzajúcich nahrávkach projektu postaral o celkový zvuk. Spoluprácu si zopakoval aj multiinštrumentalista Paul Ortiz, tentoraz ako hráč na klávesy v skladbe S+R. Prvým zverejneným singlom z nahrávky je pieseň Lip Reader, ku ktorej natočil minimalistickú obrazovú zložku Peter Čermák.


Hlavou Poetry In Telegrams je slovenský hudobník Johny Štefeček. Debutová nahrávka Songs for Desperate Lovers (2014) i ďalšie doterajšie EP zožali pozitívne recenzie v rôznych rockových časopisoch a na internetových portáloch, pričom nahrávka Melancholy (2016) bola nominovaná na cenu Nahrávka roka v kategórii hard & heavy v ankete Radio_Head Awards. Obaly nahrávok a webová stránka sú dielom Pavla Trubena (Truben Studio), dvorným fotografom Poetry In Telegrams je Martin Mayer.

Celú novinku I, Koheleth môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe:



Redakciu Hudba.sk informoval Johny Štefeček. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach projektu www.poetryintelegrams.com a www.facebook.com/poetryintelegrams.

Foto: Martin Mayer