Skupina bola vyhlásená za najnovšieho držiteľa ceny Brit Billion Award od BPI (British Phonographic Industry), ktorá sa udeľuje po dosiahnutí medzníka jednej miliardy streamov v Spojenom kráľovstve. Podľa spoločnosti Official Charts Company, ktorá tento údaj vypočítala, sa stala britská formácia najdlhšie aktívnym umelcom, ktorý toto prestížne ocenenie získal.

Najstreamovanejšími hitmi Rolling Stones sú skladby Paint It, (I Can't Get No) Satisfaction a Black a Start Me Up. Kapela sa tak stala 25. držiteľom tohto ocenenia, ktoré bolo oficiálne na trh uvedené v máji tohto roka. Nasledujú tak interpretov, ako ABBA, Coldplay, Mariah Carey, Whitney Houstonm Queen, Olivia Rodrigo, Rita Ora, Sam Smith, Lana Del Rey či Billie Eilish. Samostatnou kategóriou je Ed Sheeran, ktorý sa nedávno stal prvým umelcom, ktorý získal špeciálne zlaté vydanie tejto ceny, a to za 10 miliárd streamov v Spojenom kráľovstve.

Výkonný riaditeľ BPI, Dr. Jo Twist k oceneniu The Rolling Stones uviedol: "Málo umelcov prekonalo generačné rozdiely tak, ako to urobili Rolling Stones. Ich ikonické piesne a albumy definujú éru, ale skupina zostáva rovnako súčasná ako kedykoľvek predtým.  BPI je nadšené, že im môže udeliť ocenenie BRIT Billion Award, ktoré podčiarkuje nadčasovú príťažlivosť ich hudby a rozsah, v akom sa teraz vďaka streamovaniu spájajú s novou vlnou fanúšikov."

Prečítajte si tiež: Rockoví veteráni sú späť: The Rolling Stones dnes vydávajú album Hackney Diamonds

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)