Bude to znieť, ako príbeh. Príbeh neohrabaného starca, ktorého by u nás možno zamenili s bezdomovcom.

Bude to znieť, ako príbeh. Príbeh neohrabaného starca, ktorého by u nás možno zamenili s bezdomovcom. Príbeh o chlapovi, ktorý nedbá na svoj imidž, ale dbá na svoju prácu, s ktorou napokon rozveseľuje milióny ľudí. Aj keď na to nevyzerá.

Zucchero je bezpochyby jedným z najznámejších Talianov v umeleckej branži. Ak by sa uskutočnila anketa o najznámejšieho Taliana, bezpochyby by bol v prvej trojke. Chlapík, ktorý štartoval kariéru kdesi „na špici čižmy“, odkiaľ sa po niekoľkých rokoch vybral do Ameriky, aby tam prišiel na iné nápady a vrátil sa štýlom, ktorý mnohých položil až na kolená.

Na jednej strane sú to tklivé romantické balady, ktorými dojíma nejedno srdce nežného pohlavia, na strane druhej sú to dynamické vypaľovačky, ktoré dokážu rozjasať každého, kto má chuť na zábavu. A k tomu jeho neopakovateľná angličtina s talianskym prízvukom a spájanie oboch rečí dohromady vo vlastných pesničkách. To je Zucchero, tak ako ho poznáme, tak, ako sa v máji predstavil aj v Bratislave a odohral tu fantastický profesionálny koncert.

Je jasné a nikto to nebude vyvracať, že keď sa povie Zucchero, každého okamžite napadne hitovka Senza Una Donna, s ktorou prelomil hitparády doslova na celom svete a stal sa vďaka nej medzinárodne uznávanou hviezdou. Ani zďaleka však nebola jediná. Tie najpodstatnejšie momentálne Zucchero mapuje na výberovom albume All The Best, ktorý prináša vskutku to najpodstatnejšie, čo tento Talian vyprodukoval.

Nechýba Baila, jeden z jeho najdynamickejších hitov, ktorým akoby svojho času odštartoval ďalšiu éru svojej kariéry, keď ukázal, že vie urobiť aj poriadne divoký hit. Nechýba ani Bacco Perbacco zo zatiaľ stále aktuálneho radového albumu, ktorý vyšiel zhruba takto pred rokom, pred Vianocami.

Zucchero sa tento raz predstavuje so skladačkou pätnástich mimoriadne vydarených skladieb, ktorú otvára aktuálna novinka v podobe singla Wonderful Life, čo je reemake hitu z osemdesiatych rokov minulého storočia, ktorým sa preslávil spevák Black. Zucchero upustil od klavírneho pôvodu, v jeho verzii dominujú gitary a dovolím si tvrdiť, že skladba v jeho podaní nabrala druhý život, vďaka soundu, ktorý sa hodí do roku 2007.

Výber najväčších hitov speváka Zucchera sa dostáva na náš trh v dvoch verziách, v klasickej, ale aj regionálnej, so „zúženým“ bookletom a za výhodnú cenu. K dispozícii je i samostatné DVD, ktoré okrem klasických hitov prináša aj množstvo bonusov prekvapení, a ktorému sa budeme venovať špeciálne a osobitne.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2007
Celkový čas: 77:53
Linky: www.zucchero.it, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

ZOZNAM SKLADIEB
01. Wonderful Life
02. I Wont Let You Down
03. Senza Una Donna (Without A Woman)
04. Baila
05. Everybodys Got To Learn Sometime
06. Nel Cosi Blu
07. Bacco Perbacco
08. Un Kilo
09. Dune Mosse
10. Ali DOro
11. Il Volo
12. Diavolo In Me
13. Amen
14. Miserere
15. You Are So Beautiful
 

Zdroj: TS MusicServer