Je až neuveriteľné, čo všetko stihol a čo všetko dokázal a dosiahol tento mladý Libanončan v priebehu jediného roka.

Je až neuveriteľné, čo všetko stihol a čo všetko dokázal a dosiahol tento mladý Libanončan v priebehu jediného roka. Vydal debutový album, z ktorého hneď šesť skladieb vystrelilo na najvyššie priečky hitparád v celej Európe a skladba Relax sa dokonca stala hymnou najpočúvanejšieho slovenského rádia, Rádia Expres.

Keď hodíte okom na jeho internetovú stranu zistíte, že je koncertne mimoriadne vyťažený a pošepkám vám, že sa robí všetko preto, aby sme ho videli aj na Slovensku. Ak by sa to náhodou nepodarilo, môžete si jeho koncertné umenie vychutnať na DVD, ktoré vyšlo na sklonku minulého roku a poviem hneď a bez okolkov, lepšie spracované hudobné DVD som už dlho nevidel.

Ono to bude pravdepodobne tými hitmi, vďaka ktorým vás tento nosič okamžite vtrhne do víru diania. V prvej časti tohto strieborného disku si totiž môžete pozrieť koncertné vystúpenie tohto dnes už osvedčeného nováčika na hudobnej scéne.
Koncertný záznam prináša všetky najväčšie hity tohto mladíka a šou, ktorá vás určite nenechá chladnými a poteší vás každou svojou minútou. Energia, ktorá z Miku srší, je poriadne nákazlivá, závislá, no našťastie neškodná.

Tvorcovia tohto DVD sa rozhodli, že využijú kapacitu disku na plno a našťastie neostali iba pri zázname koncertu. Na spevákových fanúšikov čaká viac ako päťdesiatminútový dokument zo zákulisia turné, v ktorom sa však dozviete aj mnoho iných (nielen zákulisných vecí). Bohužiaľ, musíte však disponovať jazykovými znalosťami, pretože k dispozícii je iba pôvodný zvuk a anglické, francúzske, nemecké, španielske a portugalské titulky.

Dávka hudby následne pokračuje v podobe piatich videoklipov a troch skladieb v akustickej verzii, ktoré Mika odohral na ďalšom z množstva svojich vystúpení. Ak prihliadneme k tomu, že Mikova tvorba je vlastne zostavou veľkých hitov, je jasné, že toto DVD si bezpochyby užijete naplno. Doplnené je o obsiahly booklet, v ktorom nájdete okrem fotografií i mnoho informácií.

Jediným mínusom tohto projektu je zdĺhavé menu, ktoré však nemôže byť dôvodom na odradenie od sledovania skvelého projektu, plného skvelých hitov, v dokonalej kvalite. Mika je hviezda a toto DVD je toho jasným dôkazom.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2007
Celkový čas: cca 150. minút

Linky: www.mikasounds.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
Skladby
Live A L´Olympia Paris (approx 52 minutes)
01. Relax (Take It Easy)
02. Big Girl (You Are Beautiful)
03. My Interpretation
04. Billy Brown
05. Any Other World
06. Stuck In The Middle
07. Ring Ring
08. Sweet Dreams (Are Made Of This)
09. Holy Johnny
10. Happy Ending
11. I Want You Back
12. Love Today
13. Grace Kelly
14. Lollipop
Extras
Documentary
A Long Way From Home (approx 52 minutes)
Videos
Grace Kelly
Love Today
Relax (Take It Easy)
Big Girl (You Are Beautiful)
Happy Ending
Live &# Acoustic
Grace Kelly (Later…with Jools Holland)
Everybody’s Talkin’ (at Ronnie Scott’s)
Love Today (at Ronnie Scott’s)

Zdroj: TS MusicServer