Aj ďalšia edícia sa rozrástla o nového potomka. Reč je tento raz o skladačke SK Hity, ktorá na trh prišla s poradovým číslom šesť a prináša ďalších osemnásť skladieb, prevažne zo súčasnosti.

Aj ďalšia edícia sa rozrástla o nového potomka. Reč je tento raz o skladačke SK Hity, ktorá na trh prišla s poradovým číslom šesť a prináša ďalších osemnásť skladieb, prevažne zo súčasnosti. Ide o pesničky (ako už býva v tomto prípade dobrým zvykom), ktoré v súčasnosti dominujú slovenskému éteru, prípadne o skladby, ktoré prezentujú novinky vychádzajúce na domácom hudobnom trhu.

Zastúpená je tu skutočné domáca elita, cez skupiny Elán, Desmod, či IMT Smile, cez Roba Grigorova, až po Mishu, Tinu a množstvo ďalších mien. SK Hity, to je súčasnosť domáceho hudobného éteru. Neviem, či možno tvrdiť, že je to to, čo sa pravidelne hrá v rádiách, avšak v každom prípade je to to, čo si súčasný poslucháč žiada a práve na tejto výberovke to nájde všetko pekne pohromade – tie najväčšie slovenské hity súčasnosti.

Šiesta edícia SK Hitov vyšla ešte na sklonku minulého roka a tak neprekvapí, že jej súčasťou je aj jedna vianočná pesnička. Samozrejme, ako to už v prípade tejto edície býva dobrým zvykom, ide o raritu, zaradenú v sekcii Bonus.
Reč je o skladbe Každý deň budú vraj Vianoce, ktorú v roku 2006 naspievali na počesť Mariána Kochanského speváci ako Meky Žbirka, Pavol Habera, Ivan Tásler a mnohí ďalší. Druhým bonusom na albume je skladba Loď do neznáma, známa pesnička v podaní Maťa Ďurindu a jeho „kumpánov“.

Na počiatku, keď vyšlo prvé vydanie SK Hitov, mal som divný pocit, komu je vlastne určený projekt, na ktorom sú zväčša skladby, ktoré sa priebežne objavujú na mnohých ďalších výberovkách. SK hity sa postupne vyprofilovali na profesionálnu zostavu súčasných domácich hitov, a pri jej počúvaní je jasné, že tie ostatné skladačky v tomto smere za SK Hitmi poriadne krívajú.

Vydavateľstvo: Home Production, 2008

Linky: www.homeproduction.sk, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. TEAM - Ako málo
02. DESMOD - Čierna diera
03. IMT SMILE - Duch človeka /live/
04. ZUZANA SMATANOVÁ - Zdá sa že to stačí
05. ROBO GRIGOROV - Neviem či viem
06. KOMAJOTA - Ukradnutý
07. PARA - Doma dobre
08. TINA - Kým ty spíš
09. P.S. - Nič nie je stratené
10. PEHA - Opýtaj sa ma
11. NOCADEŇ - Voľným pádom
12. MISHA - Spomalíme svet
13. HEX - Cyklón
14. HORKÝŽE SLÍŽE - Bernardin
15. SMOLA A HRUŠKY - Tangá
16. METROPOLIS - Ruka do ohňa
BONUS:
17. TUBLATANKA - Loď do neznáma
18. DIABOLSKÉ VIANOCE stars - Každý deň budú vraj Vianoce 2006
(Miro Žbirka, Pavol Habera, Maťo Ďurinda, Ivan Tásler ... )

Zdroj: TS MusicServer