Exkluzívne „digibookové“ vydanie v podobe miniknihy (40 strán) v tvrdej väzbe s CD zachytáva unikátny koncert najslávnejšej slovenskej skupiny v legendárnej Carnegie Hall v New Yorku.

Exkluzívne „digibookové“ vydanie v podobe miniknihy (40 strán) v tvrdej väzbe s CD zachytáva unikátny koncert najslávnejšej slovenskej skupiny v legendárnej Carnegie Hall v New Yorku. Na CD nájdete aj úplne novú skladbu Búrka ako aj obrazový bonus.

Bolože to vždy slávy, keď sa v Carnegie Hall objavili Karel Gott, či Helena Vondráčková. Keď sa tam zrazu objavil Elán, objavili sa hneď reči, že Carnegie Hall vlastne nie je nič iné, iba luxusnejší newyorský „kulturák“, ktorý prenajmú ochotne každému, kto na to má peniaze a zaplatí si to. Zvláštne, namiesto toho, aby sme sa tešili z úspechu, sypeme si na hlavu špinavý popol.

Faktom je, že sa mi dvíha žalúdok, keď vidím Joža Ráža, akým spôsobom sa prihovára svojim fanúšikom trebárs prostredníctvom upútavok v rôznych anketách. Tiež je pravda, že Elán v posledných rokoch nevydával ani príliš kvalitné platne. A fakt, že sa kapela verejne priznáva k tomu, že hudbu už robí iba kvôli peniazom, mi tiež príliš nesedí.

Na druhej strane ale uznávam, že skupina Elán je legenda, ktorá je hrubým písmom zapísaná v kronikách populárnej hudby, kapela, ktorá dosiahla úspechy nielen doma, ale aj v zahraničí a nech sa deje čokoľvek, stále majú okolo seba stabilných fanúšikov, ktorí prijímajú ich tvorbu, nech je akákoľvek. Práve preto Elán rešpektujem.

Preto ma teší úspech Elánu v Amerke, kde sa im podarilo vypredať Carnegie Hall a je mi úplne jedno, že tam sedeli americkí Slováci. Elán totiž vie, ako ich pritiahnuť. Ich šou, ktorú teraz nájdete aj na priloženom CD bola totiž zostavená z legendárnych hitov, s ktorými kapela kraľovala domácim hitparádam od začiatku svojej kariéry na začiatku osemdesiatych rokov minulého storočia, v podstate až doteraz.

Poslucháč má k dispozícii jednu novinku, pesničku Búrka, ďalším bonusom je obrazový záznam a súčasťou CD je aj kniha, ktorá okrem textu prináša najmä množstvo fotografií. Príjemný projekt, ktorý určite nadchne všetkých fanúšikov Elánu, a nielen tých.

Zoznam skladieb:
01. Fero
02. Vymyslená
03. Ulica
04. Kráľovná bielych tenisiek
05. Tretie oko
06. Smrtka na pražskom orloji
07. Neviem byť sám
08. Búrka
09. H. Ch. Andersen
10. Dresy
11. Kaskadér
12. Láska moja
13. Voda, čo ma drží nad vodou
14. Čaba neblázni
Bonus
15. video dokument

Jožo Ráž–spev, basgitara
Jano Baláž–gitara, spev
Vašo Patejdl–klávesy, spev
Henry Tóth–gitary
Peter Farnbauer–gitary
Ľubo Horňák–klávesy, vokály
Juraj Kuchárek–bicie
G-Strinx–husle, vokály

Nahrávané v Carnegie Hall (New York) 21.9.2007

Zdroj: TS MusicServer