Popová kapela Eddie Stoilow natočila na svoj nový singel Elita, v ktorom hosťuje populárny pesničkár Xindl X, unikátny videoklip. V pražskom Paláci Akropolis nechala postaviť boxerský ring, v ktorom sa stretli viacerí českí herci, herečky s speváci, aby si ručne-stručne vyjasnili svoje staré spory. Klip k piesni s ústrednou otázkou "Jsme elita nebo jelita?" je zároveň paródiou na talentové súťaže, politické debaty, či zákony šoubiznisu.

V polovici februára sa v obľúbenej pražskej koncertnej sále Palác Akropolis za niekoľko hodín vďaka kapele Eddie Stoilow "premlelo" toľko českých celebrít ako ešte nikdy. V pästných súbojoch sa tam stretli dvojice ako Kateřina Brožová a Tomáš Hanák, Leoš Mareš a Patrik Hezucký, Tereza Brodská a Mahulena Bočanová, Richard Nedvěd a Pavel Cejnar, Iva Pazderková a Bohumil Klepl, alebo Michal Malátný z kapely Chinaski, ktorý si to rozdal priamo s kameramanom. Na všetky zápasy priamo v ringu dohliadal šéf českých rádií Evropa 2 a Frekvence 1 Michel Fleischmann.

Eddie Stoilow feat. Xindl X - Elita

Videoklip k singlu Elita natočil režisér Petr Gabaj, o styling sa postaral samozvaný módny guru Dušan Chrástek. Skupina Eddie Stoilow má však blízko nielen k českej ale aj k svetovej elite - jej občasným a čestným členom je futbalový brankár Petr Čech, jednotka londýnskeho klubu Chelsea FC. Naposledy s kapelou vystúpil v októbri minulého roka, čo vyvolalo záujem svetových médií.

Spolupráca jedného z najlepších svetových brankárov a kapely, ktorá hrá moderný inteligentný pop a vymyká sa slovenským a českým pop-rockovým klišé, by mala pokračovať i naďalej a možno práve to pomôže skupine preraziť aj v zahraničí. Okrem nového singla sú totiž všetky skladby aktuálneho albumu v angličtine.

Kapela Eddie Stoilow ukázala kvality hneď svojím debutom, ktorý nazvala sebavedome The Best Of (2009). Po úspešných singloch Hey You a Floating nasledoval vlani zatiaľ najúspešnejší singel Frozen. Ten už sa nachádza na druhom albume Oh My God! (2011), ktorý je elektronickejší a menej "indie" ako debutová platňa. Na aktuálnej nahrávke okrem Xindla X hosťuje aj David Koller (Goodbye).

Eddie Stoilow - Frozen

Eddie Stoilow feat. David Koller - Goodbye

Eddie Stoilow - Floating

Eddie Stoilow - Hey You

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová. Pravidelne aktualizované informácie o kapele Eddie Stoilow nájdete na www.eddiestoilow.com  a www.facebook.com/eddiestoilow.