V novembri v Bratislave po štyroch rokoch vystúpi berlínsky dídžej, producent, skladateľ, multiinštrumentalista a spevák Sascha Ring, známy pod umeleckým menom Apparat. Svoj nový koncertný program Apparat Soundtracks Live, pozostávajúci prevažne z hudby vytvorenej pre film a divadlo, predstaví 3. novembra v bratislavskom MMC.

Vráti sa tak na rovnaké miesto, kde v októbri 2011 v rámci putovného festivalu Electronic Beats naposledy očaril slovenské publikum. Okrem päťčlennej kapely tentokrát Apparat privezie aj vizuálnych umelcov Transforma, s ktorými spolupracoval už pri predchádzajúcom turné Krieg und Frieden.

Keďže hľadisko MMC bude upravené na sedenie, kapacita je obmedzená na 500 miest. Prvých sto najlacnejších lístkov za 20 eur sa už vypredalo, ďalších 200 sa predával v cene 25 eur, po ich vypredaní bude cena až do skončenia predpredaja 30 eur. V predaji je aj 32 VIP lístkov v cene 40 eur.

 
Sascha Ring začal pôsobiť na berlínskej klubovej scéne v roku 1996 a postupne sa stal jedným z najuznávanejších vývozných artiklov zo svetovej metropoly elektronickej tanečnej hudby. Jeho hudba sa pohybuje medzi technom, IDM a ambientom, pričom v posledných rokoch ho podľa jeho vlastných slov "zaujíma skôr tvorba zvukov ako beatov".

Pod pseudonymom Apparat má na konte šesť radových albumov, ďalšie dva vydal s projektom Moderat, ktorý vytvoril spolu s duom Modeselektor. Dlhé roky vydával pod vlastnou značkou Shitkatapult, od roku 2011 patrí pod kultový label Mute Records (Depeche Mode, Erasure, Goldfrapp, Grinderman...). Sascha zložil hudbu k niekoľkým filmom a divadelným predstaveniam, jeho tracky sú použité v znelkách viacerých kultových seriálov a jeho skladbou Goodbye pravidelne otvára svoje live vystúpenia ďalšie zázračné dieťa súčasnej elektroniky Bonobo.


Informácia a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Ďalšie podrobnosti nájdete na www.orepole.sk

Súvisiaci interpreti: Apparat