Legenda industriálneho rocku Einstürzende Neubauten sa opäť chystá do metropole Českej republiky. Formácia tam 15. novembra plánuje predstaviť svoju pripravovanú nahrávku Lament, ktorá sa na trhu objaví v druhej polovici októbra.

"Koncert sa nám s manažmentom kapely podarilo dohodnúť na poslednú chvíľu a v jedinom možnom termíne, kedy posledným zostávajúcim miestom, hoci limitovanej kapacity, bola Retro Music Hall, a to už od 18:00. Povedali sme si, že Neubauteni od šiestej večer sú stále lepší ako žiadni," uviedol v rozhovore pre portál iDnes.cz Jan Bartoš z Prague Music Performance.

Einstürzende Neubauten sa tak do Prahy vrátia po štyroch rokoch. Naposledy sa v metropole Českej republiky predstavili 11. a 12. novembra 2010 vo vypredanom Divadle Archa. Ich ostatné české vystúpenie bolo zároveň oslavou 30. výročia založenia kapely.

Nemecká formácia vznikla koncom roku 1979. Hoci sa zloženie kapely viackrát menilo, základ dodnes tvorí trojica Blixa Bargeld, Alexander Hacke a N.U. Unruh. Z množstva nahrávok, ktoré počas svojej kariéry vydali, kritici vyzdvihujú najmä Kollaps (1981), Tabula Rasa (1993), Ende Neu (1996), Silence Is Sexy (2000), Perpetuum Mobile (2004) či Alless Wieder Offen (2007).


Zdroj: iDnes.cz
Foto: Facebook.com/EinstuerzendeNeubauten - Motte Sinabel

Súvisiaci interpreti: Einstürzende Neubauten