Reggae formácia N3O Akustika pokrstili svoj prvý album Vnímaj to Svetlo 18. októbra v bratislavskom klube Batelier. V súčasnosti však už majú pripravené aj turné po Slovensku, v rámci ktorého počas jedného mesiaca navštívia osem slovenských miest.

Ako sami členovia N3O Akustika vravia: "K tvorbe nás inšpiruje každodenný život v prítomnosti, precítenie ľudstva a prírody ako celku. Tiež aj možnosť motivovať poslucháča k pokojnému a radostnému užívaniu si a uvedomeniu. Svet je krásny a stačí, aby sme sa ho mi ľudia snažili tvoriť taký aký chceme, a na to je potrebné zǎcať od seba a vedieťčo chceme. A to je duchovná revolúcia."

Tým, ako formácia poňala hudbu reggae akusticky, v ktorej naviac miešajú prvky slovenského folklóru, worldmusic a ďalších príbuzných žánrov, sú na slovenskej hudobnej scéne unikátom. "Lyricky je album viac než podarený a Dominik Varchola v ňom prezentuje svoje textárske umenie a schopnosť zladiť inteligentné texty so silným odkazom s chytľavými melódiami,“ uviedol Poky z vydavateľstva Batelier, v ktorom im album Vnímaj to Svetlo vyšiel.

Album bol nahrávaný v prešovskom štúdiu Za Kalváriou u Martina Sejka, ktorý sa postaral aj o finálny mix a master. Hostia doplnili CD o akordeón, trúbku, trombón, elektrickú gitaru, či beatbox. Vokálom zas album obohatili speváci Poky a Erik z MedialBanana. Skupina v zložení Dominik Varchola - spev, píšťala, Filip Činčala - kontrabas, Pavol Kovaľ - gitara, vokál, Filip Lipka - husle, Miro Szirmai - perkusie, vznikla v roku 2012.


Termíny N3O Akustika tour:
7.11. Banská Štiavnica, Archanjel caffebar
8.11. Levice, Na kus reči
14.11. Tatranska Lomnica, Switch club
15.11. Liptovský Mikuláš, Adventuremusicclub
16.11. Ružomberok, Panoptikum
22.11. Považská Bystrica, Umelci B2 Club
4.12. Nitra, Trafačka
6.12. Prešov, WaveClub

Celý album si môžete vypočuť na stránke vydavateľstva BatelierRecords, kde si ho môžete aj objednať.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček.