Dvadsiatyšiesty ročník festivalu Rock for People privíta medzi 18. - 20. júnom niekoľko desiatok hviezd zahraničnej a českej scény. Tohtoročnými headlinermi sú päťnásobní nositelia Grammy a členovia rock'n'rollovej siene slávy Green Day, americkí rockeri Fall Out Boy a Weezer alebo britskí pop-rockeri The 1975.

Na nich a desiatky ďalších sa zídu ľudia z Českej republiky i okolitých štátov - stovky návštevníkov prídu z Poľska, Nemecka či Veľkej Británie, organizátori ale zaznamenali záujem aj zo vzdialenejších destinácií ako Japonsko. Rock for People tak oznamuje vypredanie celofestivalových vstupeniek, zostáva len minimum jednodenných a VIP lístkov.


"Historicky prvé vypredanie vstupeniek na Rock for People vnímame s ohromnou radosťou, ale aj ako veľký záväzok voči návštevníkom festivalu. Tým pravidelným chceme zachovať komfort, na ktorý sú zvyknutí, nové chceme prekvapiť naším festivalovým areálom a všetkým potom pripraviť jedinečný festivalový zážitok. Tým, ktorí sa k nám tento rok nedostanú odporúčame, nech na nejaký festival určite vyrazia. A nie je dôležité, či to budú Pohoda, Mighty Sounds či Colours of Ostrava, ktorých medzinárodné line-upy sú tento rok mimoriadne. Pokojne to môže byť aj lokálny festival s kapelami z regiónu," hovorí riaditeľ Rock for People Michal Thomes.

"Vypredanie festivalu Rock for People len dokazuje stúpajúcu obľubu festivalov, ktorú sami pozorujeme v posledných rokoch. S tým prichádza aj nárast kvality programov a komfortu, čo nás samozrejme teší," dodáva Marek Vohralík, riaditeľ Festas - festivalovej asociácie.


Neopunk, hip hop aj glam metal

Z pódií na Královohradeckom letisku sa nebude šíriť len rock. Festival ponúkne pestrú žánrovú paletu - napríklad neopunkerov Sum 41, rapera Machine Gun Kellyho, potemnelú tvár hip hopu predstaví holandskí Dope D.O.D. indie rockeri Catfish and the Bottlemen sa na Rock for People vracajú v pozícii hviezd a headlinerov mnohých slávnych festivalov.

Ďalej sa predstavia glam metalisti Black Veil Brides, metalcore Motionless in White, Crossfaith aj Bury Tomorrow, rockeri The Pretty Reckless, indie pop-rock v podaní britských Sophie and the Giants či českej speváčky Lenny, nebude chýbať ani fúzia tradičnej írskej hudby s tvrdšími žánrami The Scratch. Po nabitých jesenných koncertoch v Brne a Prahe sa vracia tiež memphiská štvorica Skillet, snúbiaca prvky metalu, hard rocku a elektroniky. Darček fanúšikom naservíruje Vypsaná Fixa, ktorá zostaví festivalový set podľa priania svojich poslucháčov.

Držitelia vstupeniek sa navyše v nasledujúcich týždňoch môžu tešiť na odkrytie ďalších položiek programu. Festival ponúkne okrem iného zaujímavé diskusie, workshopy, športové vyžitie a pestrý gastronomický výber.


Rock for People organizuje agentúra Ameba Production stojace tiež za koncertnou sériou Rock for People Concerts, Prague Summer Festival alebo jesennými hudobnými konferenciami a prehliadkou Nouvelle Prague.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.

Súvisiaci interpreti: Fall Out Boy, Green Day, Weezer