Americká heavymetalová skupina Metallica plánuje dokončiť pripravovaný album v priebehu tohto leta. Podľa bubeníka kapely Larsa Ulricha však novinka nemusí vyjsť tento rok.

"Ak ho tento rok nevydáme, tak to nebude preto, že by nebol dokončený," povedal Ulrich v rozhovore pre magazín Metal Forces. "Pôjde o akési vesmírne príčiny, pre ktoré bude lepšie s vydaním počkať do budúceho roka. Ale album dokončíme už tento rok," dodáva. Päťdesiatdvaročný rodák z dánskeho Gentoftu tiež prezradil, že v júni kapela plánuje vyriešiť organizačné veci týkajúce sa nového albumu, vrátane jeho mena.

Taktiež dodal, že kapela sa pomaly blíži ku koncu hudobného tvorivého procesu a začína sa pozerať vpred na to, akým spôsobom sa o túto nahrávku podelí so svetom. Produkciu albumu má na starosti Greg Fidelman. "Dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni sa venuje tejto nahrávke a to už od minulého leta. Robí šialene skvelú prácu a vkladá do nej svoje srdce a dušu počas každého momentu, v ktorom nám pomáha pri produkcii tejto nahrávky," vyjadril sa o ňom 52-ročný bubeník.


Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaného Ulricha tvoria aj spevák James Hetfield, gitarista Kirk Hammett a basgitarista Robert Trujillo. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008).

Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011). V roku 2013 kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Metallica