Americký spevák a multiinštrumentalista Prince už koncom tohto mesiaca vydá dva štúdiové albumy. Čakanie na Plectrum Electrum a Art Official Age si však môžete už teraz skrátiť dvoma úplne novými skladbami. V znamení dvojice platní zverejnil Prince dve úplne nové piesne U Know a Whitecaps, pridávame k nim aj minulý týždeň zverejnenú skladbuClouds.

Skladba U Know zo sólovky Art Official Age sa pohráva s elektronickými inšpiráciami a predznamenáva platňu, ktorá by podľa dostupných informácií mala byť ovplyvnená funkom, soulom a R&B. Celkovo na nej hudobník ponúkne 13 skladieb vrátane minuloročného videosingla Breakfast Can Wait. Začiatkom minulého týždňa zverejnil Prince aj ďalšiu ochutnávku z nahrávky. V piesni s názvom Clouds hosťuje talentovaná Lianne La Havas, momentálne je však dostupná len krátka ukážka.





Pieseň Whitecaps z nahrávky Plectrum Electrum, ktorá by sa mala niesť vo funk-rockovom štýle, je zas plná gitár a inštrumentálnych prvkov typických pre Princeovu tvorbu. Zaujímavosťou je, že väčšinu z 12 piesní na albume nahral Prince s 3rdEyeGirl priamo na koncertoch počas tohtoročného turné Hit & Run, v rámci ktorého sa v júni predstavil aj vo Viedni (reportáž).





Prince
sa po osemnástich rokoch vracia k značke Warner Bros. Records, kde v roku 1978 začínal debutom For You a kde v priebehu osemdesiatych a prvej polovice deväťdesiatych rokov vydal albumy ako Dirty Mind (1980), 1999 (1982), Purple Rain (1984) a Sign o' the Times (1987). Patrí k výrazným postavám svetovej pop music, mnohokrát bol nominovaný na cenu Grammy a sedemkrát ju aj obdržal. Získal tiež štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického dvojtýždenníka Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Tracklist albumu Plectrum Electrum:

1. Wow
2. Pretzelbodylogic
3. Aintturninaround
4. Plectrumelectrum
5. Whitecaps
6. Fixurlifeup
7. Boytrouble
8. Stopthistrain
9. Anotherlove
10. Tictactoe
11. Marz
12. Funknroll

Tracklist albumu Art Official Age:

1. Art Official Cage
2. Clouds
3. Breakdown
4. The Gold Standard
5. U Know Prince
6. Breakfast Can Wait
7. This Could Be Us
8. What It Feels Like
9. affirmation I & II
10. Way Back Home
11. Funknroll
12. Time
13. affirmation III 

Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk, SITA, Warner, archív Hudba.sk
Foto: 3rdeyegirl.com

Súvisiaci interpreti: Prince